Registering/sv From Online Manual

Jump to: navigation, search
Languages English  · العربية · Deutsch · Ελληνικά · español · suomi · français · עברית · Bahasa Indonesia · italiano · Nederlands · norsk · polski · português · română · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe

Den en användare skapar ett SMF forum eller vill gå med i ett SMF forum måste de skapa ett konto. Ett konto ger användaren möjligheten att ha en konsekvent identitet och hålla koll vad som är läst oberoende vilken dator som används. Användaren kan fylla i en personlig Profil och använda den interna meddelandefunktionen. Användaren kan också prenumerera på ämnen och övervaka sin aktivitet med mera.

När och hur man registrerar ett konto

Vissa forum väljer att begränsa åtkomsten till hela eller utvalda områden av forumet vilket gör att bara registrerade användare att se innehållet. En gäst bör registrera ett konto för att delta i forumdiskussioner, besöker forumet ofta eller vill ha tillgång till områden som kräver speciell behörighet.

En gäst är en person eller en bot som inte är inloggad på forumet. När en person registrerar ett konto blir de användare men kan fortfarande synas som gäster så länge de inte är inloggade.

Registrerade användare kan få tillgång till profilinformation och meddelandealternativ som inte är tillgängliga för gäster beroende på vilken behörighet som administratören har fastställt. Användare kan också bli medlem i grupper, bli moderator eller administratör eller få särskild behörighet till låsta områden. Att kunna skicka personliga meddelande, få e-postmeddelanden från forumet, skapa omröstningar och ämnen är ytterligare fördelar som kan vara tillgängliga för användare i forumet.

En gäst kan registrera ett konto när som helst genom att klicka på "Registrera konto" i huvudmenyn.

Sidan registrera konto

De flesta forum kräver ett godkännande av användaravtal innan registrering. Genom att klicka "Jag accepterar villkoren i användaravtalet" samtycker gästen till att uppfylla avtalet så länge det registrerade kontot existerar. Vissa forum kräver också att en minimiålder uppnås.

Registration form.jpg

På sidan registrera konto måste användaren ange ett användarnamn och en giltig e-postadress. Beroende på hur forumet är konfigurerat kan en gäst bli nekad registrering om en giltig e-postadress inte kan anges.

Möjlighet att välja en autentiseringsmetod visas endast om OpenID tillåts av administratören som ett registreringsalternativ. Om OpenID inte är aktiverat måste ett lösenord anges.

En visuell verifiering kan förekomma för att bekräfta att en gäst är en riktig person och inte en bot. Denna verifikation kan begäras på två sätt, genom CAPTCHA eller frågor. CAPTCHA visar en bild med slumpmässigt valda bokstäver som gästen måste återge i ett textfält. Fråge-alternativet visar en eller flera relativt enkla frågor som gästen måste besvara korrekt. Forumet kan använda båda metoderna samtidigt.

När en gäst har slutfört registreringen kommer något av nedan alternativ att visas beroende på hur forumet är konfigurerat.

  • Logga in - Om registreringen inte kräver någon aktivering blir användaren automatiskt inloggad efter slutförd registrering.
  • Aktivering - Om ett meddelande angående aktivering visas måste kontot aktiveras innan inloggning. Ett e-post med instruktioner har skickats till användarens e-postadress.
  • Godkännande - Om ett meddelande angående godkännande visas måste kontot godkännas av administratören innan inloggning. Ett e-postmeddelande som bekräftar att kontot har skapats skickas till användaren och sedan även ett e-post med information om kontot har godkänts av administratören.

Aktivera nytt konto

Om forumet är konfigurerat att kräva aktivering före inloggning kommer ett e-postmeddelande att skickas till den e-postadress som angavs vid registrering. Meddelandet innehåller användarnamn och en aktiveringslänk. Genom att klicka på länken aktiveras kontot och användaren uppmanas att logga in. Ifall länken inte fungerar kan aktiveringskoden som också finns i meddelandet användas i stället. Beroende på vilken aktiveringsmetod som är inställd kan även en länk för återställande av lösenord också finnas med i meddelandet.

Om en användare försöker logga in innan kontot är aktiverat syns ett felmeddelande som anger att e-postadressen måste valideras. Länken "Vill du ha ett till aktiveringsmeddelande via e-post?" finns tillgänglig ifall meddelandet på något vis inte nått fram till användaren.Advertisement: