Logging In/sv From Online Manual

Jump to: navigation, search


Du måste logga in efter registrering och efter att ha loggat ut från ett tidigare besök. Du kan välja att logga in genom den vanliga inloggningen eller genom snabbinloggning.

Login form.jpg

Sidan logga in

Detta är sidan du ser när du klickar "Logga in" i huvudmenyn. Det är också det första du ser när du klickar på ett forum som kräver behörighet.

  • Användarnamn - Användarens användarnamn.
  • Lösenord - Användarens lösenord.
  • OpenID - Användarens OpenID. Detta visas enbart om OpenID är aktiverat av forumadministratören.
  • Antal minuter att förbli inloggad - Antal minuter innan cookie-sessionen avslutas.
  • Förbli inloggad - Förhindrar att cookie-sessionen avslutas.

När du använder en allmän dator är det inte rekommenderat att bocka i "Förbli inloggad" eller välja längre tid att vara inloggad såvida du inte kommer ihåg att logga ut när du vill avsluta ditt besök. Om du lämnar ditt konto inloggat på en allmän dator medför risken att någon annan kan använda ditt konto.

Quick login.jpg

Snabblogin

SMF forum kan konfigureras att tillåta inloggning från alla sidor. Detta kallas snabbinloggning. I standardtemat är snabbinloggningen placerad i övre högra hörnet. I andra teman kan placeringen variera. Om snabbinloggningen inte är aktiverad eller inte kan ses kan man alltid logga in via huvudmenyn.

I rullgardinsmenyn kan du välja hur länge du vill vara inloggad. Valet "För evigt" är samma sak som att klicka i "Förbli inloggad" på inloggningssidan.

Authentication reminder.jpg
Authentication reminder2.jpg

Lösenordspåminnelse

Om du glömt ditt lösenord kan du sätta ett nytt genom att klicka "Glömt ditt lösenord?" på inloggningssidan. Ange användarnamn eller e-postadress för att påbörja lösenordsbytet.

Om en användare inte har angivit någon hemlig fråga kommer ett e-post med en återställningslänk att skickas till användarens e-postadress. Genom att klicka på länken kan användaren ange ett nytt lösenord. Om en hemlig fråga är angiven får användaren valet att svara på frågan eller få en återställningslänk med e-post. Användare kan skapa eller ändra den hemliga frågan i Profil > Ändra i profil > Kontoinställningar

När den hemliga frågan har besvarats korrekt kan användaren ange ett nytt lösenord. Lösenordet börjar gälla omedelbart.

Logga ut

När du vill avsluta ditt besök i forumet kan du välja att logga ut genom att klicka "Logga ut" i huvudmenyn.