Persoonlijke berichten From Online Manual

< Personal messages
Revision as of 02:50, 1 June 2013 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
Jump to: navigation, search


SMF heeft een krachtig systeem om persoonlijke berichten te beheren. Persoonlijke berichten (of pb in het kort) zijn bijna het zelfde als posten, maar in plaats dat ze gepost worden in topics worden ze verzonden naar 1 of meer leden. Typische persoonlijke berichten zijn private correspondenties, en ze zijn alleen zichtbaar voor de verzender en de bedoelde ontvangers - beheerders kunnen andere hun berichten niet lezen behalve via de database.

Persoonlijke berichten kunnen niet verzonden worden door gasten of naar gasten. Als de verzender verwijdert werd een tijd nadat ze het bericht verzonden, zullen ze als Gast verschijnen.

Standaard kunnen 4.294.976.296 persoonlijk berichten verstuurd worden op je forum. Omdat dit een veel hoger aantal is dan de leden die je kan hebben, is het onwaarschijnlijk dat je dit ooit bereikt.

Mijn berichten

Door op de Mijn berichten link in het Hoofdmenu te drukken, zal je de pagina laden die al je persoonlijke berichten die verzonden werden aan jou vertoond. Dit is je Postvak in zoals je kan zien via de navigatie bovenaan is dit de standaard pagina voor je persoonlijke berichten.

Bovenaan in de pagina, zie je iets dat hetzelfde lijkt als wat je zou zien in een berichten index van een board. Je zal een lijst zien van persoonlijke berichten. De eerste kolom waar je een tekst ballon ziet, laat je weten of je het bericht beantwoord hebt. Een pijl op de afbeelding wil zeggen dat je het PB beantwoord hebt; geen pijl wil zeggen dat je dat niet gedaan hebt. De 2de kolom is voor de datum dat het persoonlijke bericht verzonden werd. Net daarnaast is het onderwerp van het bericht. Rechts daarvan is de forumnaam van het lid dat het verzonden heeft. De laatste kolom heeft selectie boxen waar je degene kan selecteren die je wil verwijderen en daarna op de verwijder selectie knop kan drukken gelokaliseerd onderaan de lijst met berichten. Noteer dat je persoonlijk berichten kan sorteren per datum, afzender en onderwerp.

Als je op eender welk persoonlijk bericht klikt, zal je automatisch naar beneden verwezen worden naar het feitelijk geschreven bericht op dezelfde pagina. Dit ziet er net hetzelfde uit als een post in een topic er uit zou zien. Naast elk bericht zal je bovenaan rechts een linken zien naar: citeer het bericht in een antwoord door op "Citaat" te klikken, beantwoord het bericht door op "reageer" te klikken, en het bericht verwijderen door op "verwijder" te klikken. Noteer ook dat je persoonlijke berichten kan rapporteren aan het beheer door rechts onderaan het bericht op de "rapporteer aan de beheerder" link te klikken. Het aan vink vakje uiterst rechts bovenaan worden ook gebruikt om berichten te verwijderen door te klikken op "Verwijder selectie" onderaan de berichten.

Als je berichten wil bekijken die je verzonden hebt, kan je dit doen door op Verzonden items te klikken in het menu onderaan of in het linker paneel. Verzonden berichten worden alleen bewaar in Verzonden items als je de optie Bewaar een kopie in mijn postvak uit aangevinkt hebt alvorens het bericht te verzenden.

Opties

Zie de Persoonlijke berichten opties sectie van het profiel

Discretie

Standaard is er geen enkele manier waarop het beheer of iemand anders je persoonlijke berichten kan lezen. Alleen jij en de persoon waar je naar verzond zijn in staat te lezen wat je schreef. Maar het is niet onmogelijk voor iemand die toegang heeft in de database van het forum om ze te lezen via de database met een SQL commando. Voor deze reden is het aan te raden dat je geen persoonlijke berichten stuurt die privé informatie bevatten welke je niet wenst gelezen te worden door anderen.

Een persoonlijk bericht versturen

  • Vul een naam of namen in van de persoon of personen waar je het naar verzend in de Aan box (de Bcc box kan gebruikt worden om bijkomende ontvangers te verbergen waar het bericht naar verstuurd word).
  • Vul in de topic box een topic in.
  • Schrijf je bericht in de box daar onder, Onthoud dat de Basis BB codes hetzelfde werken voor persoonlijke berichten als ze doen voor posten.
  • Als je klaar bent met je bericht druk dan op de 'Verzend bericht' knop om te verzenden of op de 'Bekijken' knop om het te bekijken.

Je zal ook berichten beantwoorden door dezelfde methode te gebruiken.

Label systeem

Om meer controle en organisatie te hebben over je persoonlijke berichten hebben we voor jou in SMF 2.0 een methode geïntroduceerd om labels te geven aan berichten. Als je een label toewijst zal je de mogelijkheid hebben om alleen die berichten te zien waar je dat label aan toegewezen hebt. Al je labels zullen vertoond worden in het linker menu onder de categorie Labels. Om je labels te beheren zodat je label namen kan veranderen, labels verwijder en nieuwe creëren, ga naar het linker menu onder de categorie Voorkeuren en klik op Labels beheren.