Bulletin board code/nl From Online Manual

Jump to: navigation, search
Languages English  · Deutsch · Ελληνικά · español · français · italiano · Nederlands · norsk · polski · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe

Bulletin Board codes of BBCodes zijn een manier om posten aan te passen in SMF en ook op verschillende andere plaatsen op het internet. Als voorbeeld van de knoppen op de Berichten pagina, zie Basis Bulletin Board Codes (en). Dit artikel legt het belangrijke concept van nesting uit.

Nesting BBCodes

De algemene format van een BBCode tag heeft drie delen: een tag om te openen, de inhoud en de tag om te sluiten. zoals hier onder wordt getoond:

[open]  inhoud   [/close]
[b]    vette tekst    [/b]

Wanneer Orde Belangrijk is, deel 1

Je kan een BBCode plaatsen in een andere zolang als de child tag gesloten is voor de hoofd tag. Bijvoorbeeld, de juiste manier om vette en italic tekst te maken is:

[b][i]vette & italic tekst[/i][/b]

Je kan het ook op volgende manier doen, wat ook juist is, met dezelfde tag in tegenovergestelde volgorde:

[i][b]vette & italic tekst[/b][/i]

Dit is gemakkelijker getoond wanneer de tags inspringen:

[b]
     [i]
     vette & italic tekst
     [/i]
[/b]

Het volgende voorbeeld is fout genest. De laatste 2 lijnen tonen dat de hoofd tag [b] gesloten was voor de child tag [i].

[b][i]bold & italic text[/b][/i]
[b]
   [i]
     vette & italic text
[/b]
   [/i]

Wanneer Orde Belangrijk is, deel 2

De volgorde waarop tags genest worden is belangrijk als tekst opmaak tags, zoals size (grootte), bold (vet), of italic gekoppeld worden met de tekstuitlijning tags center (midden), left (links), right (rechts), en pre (voor opgemaakte tekst), opmaak tags moeten binnen in de uitlijning tags komen te staan. Bijvoorbeeld voor de tag om de grootte van het lettertype te doen veranderen, moet deze op volgende manier geplaatst worden:

[center][size=36pt][b][u]tekst[/u][/b][/size][/center]

De grootte tags nesten zoals in het voorbeeld hieronder, zal als resultaat hebben dat deze tag niet werkt:

[size=36pt][center][b][u]tekst[/u][/b][/center][/size]

Zie ookAdvertisement: