Registering/no: Difference between revisions From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Updating to match new version of source page)
No edit summary
Line 2: Line 2:
{{TOCright}}
{{TOCright}}
{{DISPLAYTITLE:Registrering}}
{{DISPLAYTITLE:Registrering}}
<div class="mw-translate-fuzzy">
Når en bruker setter opp et SMF forum, eller ønsker å bli bruker av et annen SMF forum, bør de registrere en konto. Dette vil sette dem i stand til å opprettholde en konsekvent identitet når det legges inn nye innlegg og holde styr på hva de har lest, uansett hvor de jobber fra eller hvilken maskin de bruker. De vil være i stand til å fylle ut en {{llink|Profile|text=personlig profil}} og bruke det innebygde systemet for {{llink|Personal messages|text=personlige meldinger}}. De vil også kunne abonnere på e-postmeldinger, følge med på sin forumaktivitet med mer.
Når en bruker setter opp et SMF forum, eller ønsker å bli bruker av et annen SMF forum, bør de registrere en konto. Dette vil sette dem i stand til å opprettholde en konsekvent identitet når det legges inn nye innlegg og holde styr på hva de har lest, uansett hvor de jobber fra eller hvilken maskin de bruker. De vil være i stand til å fylle ut en personlig profil og bruke det innebygde systemet for personlige meldinger. De vil også kunne abonnere på e-postmeldinger, følge med på sin forumaktivitet med mer.
</div>


== Når og hvordan registrere seg ==
== Når og hvordan registrere seg ==

Revision as of 13:01, 2 November 2013

Languages English  · العربية · Deutsch · Ελληνικά · español · suomi · français · עברית · Bahasa Indonesia · italiano · Nederlands · norsk · polski · português · română · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe

Når en bruker setter opp et SMF forum, eller ønsker å bli bruker av et annen SMF forum, bør de registrere en konto. Dette vil sette dem i stand til å opprettholde en konsekvent identitet når det legges inn nye innlegg og holde styr på hva de har lest, uansett hvor de jobber fra eller hvilken maskin de bruker. De vil være i stand til å fylle ut en personlig profil og bruke det innebygde systemet for personlige meldinger. De vil også kunne abonnere på e-postmeldinger, følge med på sin forumaktivitet med mer.

Når og hvordan registrere seg

Enkelte fora kan velge å begrense tilgangen til hele forum eller utvalgte områder, slik at kun registrerte medlemmer kan se innholdet. Gjester bør registrere seg når de ønsker å delta i forumets diskusjoner, besøker et forum ofte, og for å få tilgang til områder kun for medlemmer med fordeler.

En gjest er en person eller robot som ikke er logget inn i forumet. Når en person registreres blir de medlem, men de vil fortsatt være en gjest inntil de har logget inn.

Medlemmer har tilgang til profil og varslingsalternativer som ikke er tilgjengelige for gjester. Medlemmer kan også plasseres i medlemsgrupper, bli moderatorer eller administratorer, gitt spesielle tillatelser, og få tilgang til områder kun for medlemmer. Å kunne sende personlige meldinger, motta forum e-post, og starte nye spørreundersøkelse og emner er noen ekstra fordeler som kan være tilgjengelig for medlemmer av forumet.

En gjest kan registrere seg når som helst ved ganske enkelt å velge Registrer på hovedmenyen.

Skjermbilde for registrering

De fleste fora krever at en gjest aksepterer deres registreringsavtale før registreringen kan begynne. Når en gjest klikker på knappen ”Jeg godtar betingelsene i avtalen” samtykker gjesten i samsvar med avtalen gjennom hele varigheten av medlemskapet. Noen fora kan også omfatte en minstealder i avtaleprosessen.

Registration form no.jpg

I registreringsskjemaet blir gjesten bedt om å oppgi brukernavn og en gyldig e-postadresse. Ved å bruke en e-postadresse som ikke er gyldig, kan dette hindre registreringen, avhengig av hvordan forumet er konfigurert. Gjestene kan også velge om andre forummedlemmer kan sende e-post til dem.

Det må også velges en autentiseringsmetode. Den vanligste metoden er rett og slett å velge et passord. Det er også mulig å gi medlemmene mulighet til å bruke en OpenID.

Det kan også angis en form for visuell kontroll, for å bekrefte at en gjest faktisk er en person og ikke en robot. Denne bekreftelsen kan utføres på to måter - CAPTCHA og ved spørsmål. CAPTCHA-metoden viser et bilde som inneholder en tilfeldig samling av bokstaver, som gjesten må skriv inn i et tekstfelt. Spørsmålsmetoden viser ett eller flere relativt enkle spørsmål, som en gjest må svare riktig på. Et forum kan være konfigurert til å bruke begge metodene samtidig.

Når en gjest fullfører registreringsskjemaet, er det tre muligheter for hva som vises, basert på hvordan forumet er konfigurert.

  • Logg inn - Hvis registreringen er umiddelbar, vil det nye medlemmet bli automatisk logget inn etter at registreringsskjemaet er fullført.
  • Aktivisering - Hvis en melding om e-postaktivering vises, må den nye kontoen først bli aktivert før innlogging. En e-post med instruksjoner om hva du må gjøre er sendt til det nye medlemmets e-postadresse.
  • Godkjenning - Hvis en melding om godkjenning vises, må den nye kontoen først godkjennes av en administrator før pålogging. En e-post blir sendt til det nye medlemmets e-postadresse som bekrefter at forespørsel om godkjenning er sendt. En ny e-post blir sendt senere for å informere om kontoen er godkjent eller ikke.

Aktivere en ny konto

Hvis et forum er konfigurert til å kreve e-postaktivering før innlogging, vil en e-post bli sendt til e-postadressen oppgitt ved registreringen. Viktig kontoinformasjon, som brukernavn og passord, finner du i denne e-posten, samt en lenke for aktivering. Ved å klikke på aktiveringslenken aktiveres medlemmets konto og medlemmet kan logge inn. Hvis det oppstår et problem med aktiveringslenken, inneholder e-posten også en aktiveringskode som kan brukes til å fullføre prosessen.

Dersom et medlem forsøker å logge inn før aktiveringen er fullført, vil en feilmelding bli vist og bemerke at e-postadressen må valideres. En lenke med Trenger annen aktiveringse-post? vises også i tilfelle e-posten på en eller annen måte har gått tapt.Advertisement: