Registering/nl From Online Manual

< Registering
Revision as of 13:56, 29 July 2011 by Enitram (talk | contribs) (Translation)
Jump to: navigation, search
Languages English  · العربية · Deutsch · Ελληνικά · español · suomi · français · עברית · Bahasa Indonesia · italiano · Nederlands · norsk · polski · português · română · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe

Als een gebruiker een SMF forum opzet of lid wil worden van een ander SMF forum, moeten ze een account aanmaken.

Dit zal hen toelaten een vaste identiteit te behouden terwijl ze berichten plaatsen en opvolgen wat ze gelezen hebben, eender van waar uit ze werken of welke computer ze gebruiken. Het zal hen toelaten om een persoonlijke profiel in te vullen en het ingebouwde persoonlijke berichten systeem te gebruiken. Ze zullen ook de mogelijkheid hebben om te abonneren op e-mail notificaties, hun forum activiteiten opvolgen en meer.

Wanneer en hoe registreren

Sommige forums kunnen kiezen voor beperkte toegang te geven tot het volledige forum of tot geselecteerde gebieden en alleen geregistreerd leden toelating geven om de inhoud te bekijken. Een gast moet registreren als ze wensen deel te nemen aan een forum discussie, het forum regelmatig willen bezoeken en om toelating te krijgen voor de gebieden en voordelen van leden.

Een gast is elke persoon of robot die niet ingelogd is op het forum. Eens een persoon zich registreert word hij een lid, ze zullen wel als gast worden vertoont tot ze inloggen.

Leden hebben toegang tot profiel en notificatie opties die niet beschikbaar zijn voor gasten. Leden kunnen ook in ledengroepen geplaatst worden, moderator of administrator gemaakt worden, speciale toelatingen krijgen en toegang krijgen tot onderdelen alleen beschikbaar voor leden. De mogelijkheid hebben om persoonlijke berichten te versturen, forum mails ontvangen. Nieuwe polls en onderwerpen aanmaken zijn een paar bijkomende voordelen die beschikbaar kunnen zijn voor leden van het forum.

Een gast kan registeren op elk moment door eenvoudig de registratie opties te selecteren in het hoofdmenu.

Het registratie scherm

De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voor het registratie proces kan beginnen door de Ik ga akkoord optie aan te vinken. Een gast stemt in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums kunnen ook een minimum leeftijd opgenomen hebben in hun overeenkomst.

Registration form.jpg

Wanneer men in het registratie scherm komt, word een gast gevraagd om een gebruikersnaam en een geldig e-mail adres in te vullen. Het invullen van een ongeldig e-mail adres kan de registratie hinderen al naargelang de configuratie van het forum. Gasten krijgen ook de mogelijkheid om andere forum leden hen te laten mailen.

Er moet een identificatie methode gekozen worden, de meest gebruikte methode is gewoon door een paswoord te kiezen, sommige forums kunnen ook de leden de mogelijkheid geven een OpenID te gebruiken.

Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast een persoon is en geen robot. Deze verificatie kan gevraagd worden op 2 manieren - CAPTCHA en gewone vragen. De CAPTCHA methode toont een afbeelding van willekeurig gekozen letters welke de gast moet invullen in een tekst veld. De vragen methode toont 1 of meer relatief makkelijke vragen welke een gast correct moet beantwoorden. Een forum kan ingesteld worden om beide methodes te gebruiken op hetzelfde moment.

Zodra een gast het registratie formulier volledig ingevuld heeft, zijn er 3 mogelijkheden voor wat vervolgens wordt weergegeven, gebaseerd op hoe het forum geconfigureerd is.

  • Inloggen - Als registratie onmiddellijk is zal het nieuwe lid automatisch ingelogd worden na het vervolledigen van het registratie formulier.
  • Activatie - Als een bericht over e-mail activatie wordt vertoond, moet de nieuwe account eerst geactiveerd worden alvorens in te loggen. Een e-mail met instructies wordt verzonden naar het e-mail adres van het nieuwe lid.
  • Goedkeuring - Als een bericht over leden goedkeuring vertoont wordt, moet de nieuwe account eerst goedgekeurd worden door een administrator alvorens men kan inloggen. Een e-mail met erkenning van het nieuwe lid word verstuurd naar hun e-mail adres en een tweede e-mail wordt later verzonden om hen te informeren of hun applicatie goedgekeurd werd of niet.

Een nieuwe account activeren

Als een forum ingesteld is voor e-mail activatie voor men kan inloggen, zal een e-mail verzonden worden naar het e-mail adres dat werd ingevuld bij registratie. Belangrijke account informatie zoals gebruikersnaam en paswoord kunnen terug gevonden worden in deze mail alsook een activatie link. Als men de activatie link selecteert zal de account van het lid worden geactiveerd en zal deze gevraagd worden om in te loggen. Als er zich een probleem voordoet met de activatie link, vind men in de mail ook nog een activatie code die men kan gebruiken om het proces te vervolledigen.

Als een lid probeert in te loggen voordat het activatie proces vervolledigd is, zal er een foutmelding getoond worden waarin staat dat hun e-mail adres gevalideerd moet worden. Een link met "Wilt U een nieuwe activatie mail?" zal ook getoond worden voor het geval dat de e-mail verloren is gegaan.Advertisement: