Difference between revisions of "Registering/nl"

From Online Manual

Jump to: navigation, search
m
m
Line 18: Line 18:
 
==Het registratie scherm==
 
==Het registratie scherm==
  
De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voor het registratie proces kan beginnen door de Ik ga akkoord optie aan te vinken. Een gast stemt in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums kunnen ook een minimum leeftijd opgenomen hebben in hun overeenkomst.
+
De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voordat je met het registratie proces kan beginnen. Dit doe je door de optie "Ik ga akkoord" aan te vinken. Een gast stemt daarmee in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums hebben ook een minimum leeftijd voor leden opgenomen in hun overeenkomst.
  
 
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
<div class="mw-translate-fuzzy">

Revision as of 09:20, 6 February 2012

Wanneer iemand een SMF forum opzet, of lid wil worden van een bestaand SMF forum, moet men een account aanmaken. Een account stelt je in staat om een vaste identiteit te behouden en om te volgen wat er geschreven is op het forum. Ook is een account vaak nodig om op een forum te kunnen schrijven of reageren. Afhankelijk van de forum instellingen is het ook vaak mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken, gebruik te maken van het persoonlijke berichten systeem, en om jezelf op te hoogte te laten houden van reacties op berichten wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt.

Wanneer en hoe registreren

Sommige forums kiezen er voor om gasten slechts beperkte toegang te geven tot het forum of delen van het forum. Deze beperking kan betekenen dat je als gast alleen kunt lezen of zelfs helemaal geen toegang hebt. Om alsnog toegang te krijgen, of aan discussies deel te kunnen nemen, dienen gasten zich te registreren.

Een gast is elke persoon of robot die niet ingelogd is op het forum. Wanneer iemand eenmaal geregistreerd is, is hij/zij een lid. Zolang men niet ingelogd is, zal men echter als gast getoond worden op het forum.

Leden kunnen toegang hebben tot gebruikersprofielen en notificatie opties terwijl die meestal niet beschikbaar zijn voor gasten. Leden kunnen ook in ledengroepen geplaatst worden, moderator of administrator gemaakt worden, speciale rechten krijgen en toegang krijgen tot onderdelen alleen beschikbaar voor leden. Ook kunnen zij de mogelijkheid hebben om persoonlijke berichten te versturen, forum mails te ontvangen, nieuwe polls en onderwerpen aan te maken. Dit zijn zomaar zijn een paar bijkomende voordelen die beschikbaar kunnen zijn voor leden van een forum.

Een gast kan zich altijd eenvoudig registreren door voor deze optie te kiezen in het hoofdmenu.

Het registratie scherm

De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voordat je met het registratie proces kan beginnen. Dit doe je door de optie "Ik ga akkoord" aan te vinken. Een gast stemt daarmee in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums hebben ook een minimum leeftijd voor leden opgenomen in hun overeenkomst.

Registration form.jpg

Wanneer men in het registratie scherm komt, wordt je als gast gevraagd om een gebruikersnaam en een geldig e-mail adres in te voeren. Het invullen van een ongeldig e-mail adres kan, afhankelijk van de forum configuratie, de registratie blokkeren. Nadat je geregistreerd bent krijg je vaak ook de mogelijkheid om andere forum leden jou te laten mailen.

Er moet een identificatie methode gekozen worden, de meest gebruikte methode is gewoon door een paswoord te kiezen, sommige forums kunnen ook de leden de mogelijkheid geven een OpenID te gebruiken.

Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast een persoon is en geen robot. Deze verificatie kan gevraagd worden op 2 manieren - CAPTCHA en gewone vragen. De CAPTCHA methode toont een afbeelding van willekeurig gekozen letters welke de gast moet invullen in een tekst veld. De vragen methode toont 1 of meer relatief makkelijke vragen welke een gast correct moet beantwoorden. Een forum kan ingesteld worden om beide methodes te gebruiken op hetzelfde moment.

Zodra een gast het registratie formulier volledig ingevuld heeft, zijn er 3 mogelijkheden voor wat vervolgens wordt weergegeven, gebaseerd op hoe het forum geconfigureerd is.

  • Inloggen - Als registratie onmiddellijk is zal het nieuwe lid automatisch ingelogd worden na het vervolledigen van het registratie formulier.
  • Activatie - Als een bericht over e-mail activatie wordt vertoond, moet de nieuwe account eerst geactiveerd worden alvorens in te loggen. Een e-mail met instructies wordt verzonden naar het e-mail adres van het nieuwe lid.
  • Goedkeuring - Als een bericht over leden goedkeuring vertoont wordt, moet de nieuwe account eerst goedgekeurd worden door een administrator alvorens men kan inloggen. Een e-mail met erkenning van het nieuwe lid word verstuurd naar hun e-mail adres en een tweede e-mail wordt later verzonden om hen te informeren of hun aanvraag goedgekeurd werd of niet.

Een nieuwe account activeren

Als een forum ingesteld is voor e-mail activatie voor men kan inloggen, zal een e-mail verzonden worden naar het e-mail adres dat werd ingevuld bij registratie. Belangrijke account informatie zoals gebruikersnaam en paswoord kunnen terug gevonden worden in deze mail alsook een activatie link. Als men de activatie link selecteert zal de account van het lid worden geactiveerd en zal deze gevraagd worden om in te loggen. Als er zich een probleem voordoet met de activatie link, vind men in de mail ook nog een activatie code die men kan gebruiken om het proces te vervolledigen.

Als een lid probeert in te loggen voordat het activatie proces vervolledigd is, zal er een foutmelding getoond worden waarin staat dat hun e-mail adres gevalideerd moet worden. Een link met "Wilt U een nieuwe activatie mail?" zal ook getoond worden voor het geval dat de e-mail verloren is gegaan.