Difference between revisions of "Registering/nl" From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Updating to match new version of source page)
 
(43 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
{{Other languages}}
 
{{Other languages}}
 
{{TOCright}}
 
{{TOCright}}
Als een gebruiker een SMF forum opzet of lid wil worden van een ander SMF forum, moeten ze een account aanmaken.
+
 
Dit zal hen toelaten een vaste identiteit te behouden terwijl ze berichten plaatsen en opvolgen wat ze gelezen hebben, eender van waar uit ze werken of welke computer ze gebruiken. Het zal hen toelaten om een persoonlijke profiel in te vullen en het ingebouwde persoonlijke berichten systeem te gebruiken. Ze zullen ook de mogelijkheid hebben om te abonneren op e-mail notificaties, hun forum activiteiten opvolgen en meer.
+
Wanneer iemand een SMF forum opzet, of lid wil worden van een bestaand SMF forum, moet men een account aanmaken.
 +
Een account stelt je in staat om een vaste identiteit te behouden en om te volgen wat er geschreven is op het forum. Ook is een account vaak nodig om op een forum te kunnen schrijven of reageren. Afhankelijk van de forum instellingen is het ook vaak mogelijk om een persoonlijk {{llink|Profile|text=profiel}} aan te maken, gebruik te maken van het {{llink|Personal messages|text=persoonlijke berichten}} systeem, en om jezelf op te hoogte te laten houden van reacties op berichten wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt.
  
 
==Wanneer en hoe registreren==
 
==Wanneer en hoe registreren==
  
Sommige forums kunnen kiezen voor beperkte toegang te geven tot het volledige forum of tot geselecteerde gebieden en alleen geregistreerd leden toelating geven om de inhoud te bekijken.
+
Sommige forums kiezen er voor om gasten slechts beperkte toegang te geven tot het forum of delen van het forum. Deze beperking kan betekenen dat je als gast alleen kunt lezen of zelfs helemaal geen toegang hebt. Om alsnog toegang te krijgen, of aan discussies deel te kunnen nemen, dienen gasten zich te registreren.
Een gast moet registreren als ze wensen deel te nemen aan een forum discussie, het forum regelmatig willen bezoeken en om toelating te krijgen voor de gebieden en voordelen van leden.
 
  
Een gast is elke persoon of robot die niet ingelogd is op het forum. Eens een persoon zich registreert word hij een lid, ze zullen wel als gast worden vertoont tot ze inloggen.
+
Een gast is elke persoon of robot die niet ingelogd is op het forum. Wanneer iemand eenmaal geregistreerd is, is hij/zij een lid. Zolang men niet ingelogd is, zal men echter als gast getoond worden op het forum.
  
Leden hebben toegang tot profiel en notificatie opties die niet beschikbaar zijn voor gasten. Leden kunnen ook in ledengroepen geplaatst worden, moderator of administrator gemaakt worden, speciale toelatingen krijgen en toegang krijgen tot onderdelen alleen beschikbaar voor leden. De mogelijkheid hebben om persoonlijke berichten te versturen, forum mails ontvangen. Nieuwe polls en onderwerpen aanmaken zijn een paar bijkomende voordelen die beschikbaar kunnen zijn voor leden van het forum.
+
Leden kunnen mogelijk toegang hebben tot gebruikersprofielen en notificatie opties terwijl die meestal niet beschikbaar zijn voor gasten, al kunnen deze opties variëren naargelang hoe de forumtoelatingen ingesteld zijn door de beheerder. Leden kunnen ook in ledengroepen geplaatst worden, moderator of administrator gemaakt worden, speciale rechten krijgen en toegang krijgen tot onderdelen alleen beschikbaar voor leden. Ook kunnen zij de mogelijkheid hebben om persoonlijke berichten te versturen, forum mails te ontvangen, nieuwe polls en onderwerpen aan te maken. Dit zijn zomaar zijn een paar bijkomende voordelen die beschikbaar kunnen zijn voor leden van een forum.
  
Een gast kan registeren op elk moment door eenvoudig de registratie opties te selecteren in het hoofdmenu.
+
Een gast kan zich altijd eenvoudig registreren door voor deze optie te kiezen in het hoofdmenu.
  
 
==Het registratie scherm==
 
==Het registratie scherm==
  
De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voor het registratie proces kan beginnen door de Ik ga akkoord optie aan te vinken. Een gast stemt in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums kunnen ook een minimum leeftijd opgenomen hebben in hun overeenkomst.
+
De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voordat je met het registratie proces kan beginnen. Dit doe je door de optie "Ik ga akkoord" aan te vinken. Een gast stemt daarmee in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums hebben ook een minimum leeftijd voor leden opgenomen in hun overeenkomst.
  
[[File:registration_form.jpg|thumb|500px]]
+
{{image|registration_form.jpg|thumb|500px}}
Wanneer men in het registratie scherm komt, word een gast gevraagd om een gebruikersnaam en een geldig e-mail adres in te vullen. Het invullen van een ongeldig e-mail adres kan de registratie hinderen al naargelang de configuratie van het forum. Gasten krijgen ook de mogelijkheid om andere forum leden hen te laten mailen.
+
Wanneer men in het registratie scherm komt, wordt je als gast gevraagd om een gebruikersnaam en een geldig e-mail adres in te voeren. Het invullen van een ongeldig e-mail adres kan, afhankelijk van de forum configuratie, de registratie blokkeren. Nadat je geregistreerd bent krijg je vaak ook de mogelijkheid om andere forum leden jou te laten mailen.
  
Er moet een identificatie methode gekozen worden, de meest gebruikte methode is gewoon door een paswoord te kiezen, sommige forums kunnen ook de leden de mogelijkheid geven een OpenID te gebruiken.
+
De optie om een identificatiemethode te kiezen wordt alleen getoond wanneer OpenID als registratie optie werd toegelaten door de beheerder. Wanneer OpenID niet toegelaten is moet er een wachtwoord ingevuld worden.
  
Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast een persoon is en geen robot. Deze verificatie kan gevraagd worden op 2 manieren - CAPTCHA en gewone vragen. De CAPTCHA methode toont een afbeelding van willekeurig gekozen letters welke de gast moet invullen in een tekst veld. De vragen methode toont 1 of meer relatief makkelijke vragen welke een gast correct moet beantwoorden. Een forum kan ingesteld worden om beide methodes te gebruiken op hetzelfde moment.
+
Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast een persoon is en geen robot. Deze verificatie kan gevraagd worden op 2 manieren - CAPTCHA en gewone vragen. De CAPTCHA methode toont een afbeelding van willekeurig gekozen letters welke de gast moet invullen in een tekstveld. De vragen methode toont 1 of meer relatief makkelijke vragen welke een gast correct moet beantwoorden. Een forum kan ingesteld worden om beide methodes te gebruiken op hetzelfde moment.
  
Zodra een gast het registratie formulier volledig ingevuld heeft, zijn er 3 mogelijkheden voor wat vervolgens wordt weergegeven, gebaseerd op hoe het forum geconfigureerd is.
+
Zodra een gast het registratie formulier volledig ingevuld heeft, zijn er 3 mogelijkheden voor wat vervolgens wordt weergegeven, afhankelijk van hoe het forum geconfigureerd is.
  
*'''Inloggen''' - Als registratie onmiddellijk is zal het nieuwe lid automatisch ingelogd worden na het vervolledigen van het registratie formulier.
+
*'''Inloggen''' - Bij de instelling "directe registratie" zal het nieuwe lid automatisch ingelogd worden na het verzenden van het registratie formulier.
*'''Activatie''' - Als een bericht over e-mail activatie wordt vertoond, moet de nieuwe account eerst geactiveerd worden alvorens in te loggen. Een e-mail met instructies wordt verzonden naar het e-mail adres van het nieuwe lid.
+
*'''Activatie''' - Wanneer een bericht over e-mail activatie wordt vertoond, moet het nieuwe account eerst geactiveerd worden alvorens in te kunnen loggen. Een e-mail met instructies wordt verzonden naar het e-mail adres dat het nieuwe lid heeft ingevuld op het registratie formulier.
*'''Goedkeuring''' - Als een bericht over leden goedkeuring vertoont wordt, moet de nieuwe account eerst goedgekeurd worden door een administrator alvorens men kan inloggen. Een e-mail met erkenning van het nieuwe lid word verstuurd naar hun e-mail adres en een tweede e-mail wordt later verzonden om hen te informeren of hun applicatie goedgekeurd werd of niet.
+
*'''Goedkeuring''' - Wanneer er een bericht over leden goedkeuring vertoont wordt, moet het nieuwe account eerst goedgekeurd worden door een administrator alvorens men kan inloggen. Een e-mail ter bevestiging van het nieuwe lid wordt verstuurd naar het e-mail adres dat op het registratie formulier is ingevuld. Een tweede e-mail kan mogelijk verzonden worden om hen te informeren of men wel of niet toegelaten is tot het forum.
  
 
==Een nieuwe account activeren==
 
==Een nieuwe account activeren==
  
Als een forum ingesteld is voor e-mail activatie voor men kan inloggen, zal een e-mail verzonden worden naar het e-mail adres dat werd ingevuld bij registratie. Belangrijke account informatie zoals gebruikersnaam en paswoord kunnen terug gevonden worden in deze mail alsook een activatie link. Als men de activatie link selecteert zal de account van het lid worden geactiveerd en zal deze gevraagd worden om in te loggen. Als er zich een probleem voordoet met de activatie link, vind men in de mail ook nog een activatie code die men kan gebruiken om het proces te vervolledigen.
+
Wanneer een forum ingesteld is op "e-mail activering", zal een e-mail verzonden worden naar het e-mail adres dat werd ingevuld op het registratieformulier. De gebruikersnaam en de activatie link worden getoond in deze mail. Wanneer de activatie link aangeklikt wordt zal het account van het lid worden geactiveerd en zal deze gevraagd worden om in te loggen. Als er zich een probleem voordoet met de activatie link, vindt men in de e-mail ook nog een activatie code welke men kan gebruiken om de registratie af te ronden. Noteer dat een link om het paswoord opnieuw in te stellen mogelijk werd toegevoegd in de mail, afhankelijk van de activatie methode die ingesteld is op het forum.  
  
Als een lid probeert in te loggen voordat het activatie proces vervolledigd is, zal er een foutmelding getoond worden waarin staat dat hun e-mail adres gevalideerd moet worden. Een link met "Wilt U een nieuwe activatie mail?" zal ook getoond worden voor het geval dat de e-mail verloren is gegaan.
+
Als een lid probeert in te loggen voordat de activering heeft plaats gevonden, zal er een foutmelding getoond worden waarin staat dat hun e-mail adres eerst gecontroleerd moet worden. Er zal ook een link op het scherm getoond worden met de tekst "Wilt U een nieuwe activeringsmail?" voor het geval dat de e-mail verloren is gegaan.
{{As a regular user}}
+
{{ {{Localized|As a regular user}}}}

Latest revision as of 00:48, 8 December 2017

Wanneer iemand een SMF forum opzet, of lid wil worden van een bestaand SMF forum, moet men een account aanmaken. Een account stelt je in staat om een vaste identiteit te behouden en om te volgen wat er geschreven is op het forum. Ook is een account vaak nodig om op een forum te kunnen schrijven of reageren. Afhankelijk van de forum instellingen is het ook vaak mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken, gebruik te maken van het persoonlijke berichten systeem, en om jezelf op te hoogte te laten houden van reacties op berichten wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt.

Wanneer en hoe registreren

Sommige forums kiezen er voor om gasten slechts beperkte toegang te geven tot het forum of delen van het forum. Deze beperking kan betekenen dat je als gast alleen kunt lezen of zelfs helemaal geen toegang hebt. Om alsnog toegang te krijgen, of aan discussies deel te kunnen nemen, dienen gasten zich te registreren.

Een gast is elke persoon of robot die niet ingelogd is op het forum. Wanneer iemand eenmaal geregistreerd is, is hij/zij een lid. Zolang men niet ingelogd is, zal men echter als gast getoond worden op het forum.

Leden kunnen mogelijk toegang hebben tot gebruikersprofielen en notificatie opties terwijl die meestal niet beschikbaar zijn voor gasten, al kunnen deze opties variëren naargelang hoe de forumtoelatingen ingesteld zijn door de beheerder. Leden kunnen ook in ledengroepen geplaatst worden, moderator of administrator gemaakt worden, speciale rechten krijgen en toegang krijgen tot onderdelen alleen beschikbaar voor leden. Ook kunnen zij de mogelijkheid hebben om persoonlijke berichten te versturen, forum mails te ontvangen, nieuwe polls en onderwerpen aan te maken. Dit zijn zomaar zijn een paar bijkomende voordelen die beschikbaar kunnen zijn voor leden van een forum.

Een gast kan zich altijd eenvoudig registreren door voor deze optie te kiezen in het hoofdmenu.

Het registratie scherm

De meeste forums vereisen dat je hun registratie overeenkomst accepteert voordat je met het registratie proces kan beginnen. Dit doe je door de optie "Ik ga akkoord" aan te vinken. Een gast stemt daarmee in zich te houden aan deze overeenkomst gedurende de looptijd van zijn lidmaatschap. Sommige forums hebben ook een minimum leeftijd voor leden opgenomen in hun overeenkomst.

Registration form.jpg

Wanneer men in het registratie scherm komt, wordt je als gast gevraagd om een gebruikersnaam en een geldig e-mail adres in te voeren. Het invullen van een ongeldig e-mail adres kan, afhankelijk van de forum configuratie, de registratie blokkeren. Nadat je geregistreerd bent krijg je vaak ook de mogelijkheid om andere forum leden jou te laten mailen.

De optie om een identificatiemethode te kiezen wordt alleen getoond wanneer OpenID als registratie optie werd toegelaten door de beheerder. Wanneer OpenID niet toegelaten is moet er een wachtwoord ingevuld worden.

Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast een persoon is en geen robot. Deze verificatie kan gevraagd worden op 2 manieren - CAPTCHA en gewone vragen. De CAPTCHA methode toont een afbeelding van willekeurig gekozen letters welke de gast moet invullen in een tekstveld. De vragen methode toont 1 of meer relatief makkelijke vragen welke een gast correct moet beantwoorden. Een forum kan ingesteld worden om beide methodes te gebruiken op hetzelfde moment.

Zodra een gast het registratie formulier volledig ingevuld heeft, zijn er 3 mogelijkheden voor wat vervolgens wordt weergegeven, afhankelijk van hoe het forum geconfigureerd is.

  • Inloggen - Bij de instelling "directe registratie" zal het nieuwe lid automatisch ingelogd worden na het verzenden van het registratie formulier.
  • Activatie - Wanneer een bericht over e-mail activatie wordt vertoond, moet het nieuwe account eerst geactiveerd worden alvorens in te kunnen loggen. Een e-mail met instructies wordt verzonden naar het e-mail adres dat het nieuwe lid heeft ingevuld op het registratie formulier.
  • Goedkeuring - Wanneer er een bericht over leden goedkeuring vertoont wordt, moet het nieuwe account eerst goedgekeurd worden door een administrator alvorens men kan inloggen. Een e-mail ter bevestiging van het nieuwe lid wordt verstuurd naar het e-mail adres dat op het registratie formulier is ingevuld. Een tweede e-mail kan mogelijk verzonden worden om hen te informeren of men wel of niet toegelaten is tot het forum.

Een nieuwe account activeren

Wanneer een forum ingesteld is op "e-mail activering", zal een e-mail verzonden worden naar het e-mail adres dat werd ingevuld op het registratieformulier. De gebruikersnaam en de activatie link worden getoond in deze mail. Wanneer de activatie link aangeklikt wordt zal het account van het lid worden geactiveerd en zal deze gevraagd worden om in te loggen. Als er zich een probleem voordoet met de activatie link, vindt men in de e-mail ook nog een activatie code welke men kan gebruiken om de registratie af te ronden. Noteer dat een link om het paswoord opnieuw in te stellen mogelijk werd toegevoegd in de mail, afhankelijk van de activatie methode die ingesteld is op het forum.

Als een lid probeert in te loggen voordat de activering heeft plaats gevonden, zal er een foutmelding getoond worden waarin staat dat hun e-mail adres eerst gecontroleerd moet worden. Er zal ook een link op het scherm getoond worden met de tekst "Wilt U een nieuwe activeringsmail?" voor het geval dat de e-mail verloren is gegaan.