Profile/nl: Difference between revisions From Online Manual

Jump to: navigation, search
mNo edit summary
mNo edit summary
Line 138: Line 138:
===Persoonlijke berichten===
===Persoonlijke berichten===


Persoonlijke berichten laten communicatie toe tussen 2 leden, SMF staat verschillende opties toe zodat een lid kan instellen hoe persoonlijke berichten weergegeven worden, wie ze mag zenden en nog enkele functies.
Persoonlijke berichten laten communicatie toe tussen 2 leden, SMF staat verschillende opties toe zodat een lid kan instellen hoe persoonlijke berichten weergegeven worden, wie ze mag zenden en nog enkele opties.


De eerste twee opties zijn er voor hoe de persoonlijke berichten weergegeven moeten worden. Als een lid kiest voor allemaal ineens, zal een lijst van berichten weergegeven worden bovenaan met al die berichten weergegeven onder de lijst. Selecteert men één voor één zal resulteren in één enkel bericht getoond bovenaan met daaronder een lijst van de berichten. Omdat deze conversatie de forum functionaliteit nabootsen met een op topic gelijkende lijst van antwoorden  aan te maken, is het zeker aanbevolen dat een lid zijn berichten bewaard in zijn verzonden items als ze kiezen om berichten weer te geven als een conversatie. De tweede optie controleert op welke manier de berichten weergegeven worden.
De eerste twee opties zijn er voor hoe de persoonlijke berichten weergegeven moeten worden. Als een lid kiest voor allemaal ineens, zal een lijst van berichten weergegeven worden bovenaan met al die berichten weergegeven onder de lijst. Selecteert men één voor één zal resulteren in één enkel bericht getoond bovenaan met daaronder een lijst van de berichten. Omdat deze conversatie de forum functionaliteit nabootsen met een op topic gelijkende lijst van antwoorden  aan te maken, is het zeker aanbevolen dat een lid zijn berichten bewaard in zijn verzonden items als ze kiezen om berichten weer te geven als een conversatie. De tweede optie controleert op welke manier de berichten weergegeven worden.

Revision as of 13:53, 25 September 2011

Languages English  · Deutsch · Ελληνικά · español · italiano · Nederlands · norsk · português · русский · srpski (latinica) · svenska

Het profiel van een lid bevat vele details over dat lid en kan hun helpen om hun eigen persoonlijke forum voorkeuren te beheren en hun eigen onderschrift, avatar en persoonlijke contact informatie te plaatsen. Normaal kunnen andere leden van het forum uw profiel zien, tenzij het beheer deze permissie niet toestaat.

Een lid dat zijn eigen profiel bekijkt zal vele verschillen merken met het bekijken van het profiel van andere leden, tenzij hij een beheerder is of additionele permissies toegewezen kreeg.

Een beheerder zal een profiel van een lid hetzelfde zien als een lid zijn eigen profiel zou zien maar met meer instellingen dan wat het lid zelf zou zien. Dit laat de beheerder toe alle instellingen van alle leden te controleren.

Dit profiel is opgesplitst in drie categorieën die een aantal verschillende instellingen en opties onder verdelen. Je kan dit alles vinden in een menu gelokaliseerd aan de linkerkant van elke profiel pagina.

Profiel informatie

Overzicht

Het profiel informatie overzicht scherm toont basis informatie over een lid, alsook alle bijkomende informatie die ze willen delen. Een SMF forum kan uitgebreid aangepast worden door het beheer zodat de informatie die getoond wordt erg kan variëren tussen verschillende forums.

Profile summary.jpg

Een lid mag zijn eigen profiel overzicht altijd bekijken gewoon door profiel te selecteren in het hoofdmenu. Een lid kan een ander lid zijn profiel bekijken door de naam van het lid te selecteren waar het ook vertoond wordt op het forum. Het volgende wordt gewoonlijk vertoond.

 • Naam - Een lid kan een naam kiezen die getoond wordt op het forum en anders is dan hun gebruikersnaam.
 • Ledengroep - Als een lid toegewezen werd aan een primaire ledengroep wordt dit getoond anders wordt de ledengroep die gebaseerd is op posten getoond.
 • Communicatie iconen - Als een lid verschillende contact gegevens invult zoals mail, website, ICQ of AIM zullen deze getoond worden in de vorm van iconen.
 • Online status - Als een lid niet gekozen heeft om zijn online status te verbergen zal deze getoond worden.
 • Toevoegen als vriend - Als het beheer de de vriendenlijst heeft geactiveerd, kunnen leden elkaar toevoegen als vrienden.
 • Persoonlijk bericht versturen - Een lid kan een persoonlijk bericht naar een ander lid versturen.
 • Posten tonen - Toont alle posten van een bepaald lid.
 • Statistieken tonen - Een lid kan verschillende statistieken zien gerelateerd met andere leden.
 • Gebruikersnaam - Een lid gebruikt zijn gebruikersnaam om in te loggen.
 • Posten - Het forum houd het aantal posten van elk lid bij alsook het gemiddelde per dag.
 • E-mail - Een lid kan kiezen om zijn e-mail adres te verbergen welke in dat geval niet vertoond wordt.
 • Extra titel - Als een lid een extra titel gegeven werd wordt deze getoond.
 • Persoonlijke tekst - Als een lid gekozen heeft om een persoonlijke tekst in te vullen, wordt deze vertoond.
 • Geslacht - Een lid kan kiezen om zijn geslacht niet vrij te geven in dat geval wordt het niet vertoond.
 • Ouderdom - Als een lid zijn geboorte datum ingevuld heeft wordt hun ouderdom getoond.
 • Locatie - Als een lid verkozen heeft om zijn locatie bekend te maken wordt deze getoond.
 • Datum van registratie - Het forum onthoud wanneer elk lid voor het eerst registreerde.
 • Locale tijd - Omdat een lid van over de hele wereld kan zijn wordt hun locale tijd vertoond.
 • Laatst actief - Het forum houd bij wanneer een lid laatst actief was.
 • Onderschrift - Een lid kan kiezen om een onderschrift te hebben, als dat zo is wordt het hier vertoond.

Toon bijdrage

Al de posten van een bepaald lid exclusief degene die verwijdert werden, kunnen getoond worden door toon bijdrage te selecteren in het overzicht van het profiel van het lid. Er zijn drie formaten die gebruikt kunnen worden.

 • Berichten - Een list van alle leden hun individuele posten wordt getoond.
 • Topics - Een lijst van de eerste post van elk topic dat het lid startte wordt getoond.
 • Bijlagen - Een lijst van bijlagen die het lid heeft geüpload wordt getoond.

Toon statistieken

Het profiel statistieken scherm kan bekeken worden door Toon statistieken te selecteren vanuit een lid zijn profiel overzicht. Er kan interessante informatie gevonden worden.

 • Totale tijd ingelogd - Het forum houd bij benadering de totale tijd bij dat elk lid op het forum aanwezig is.
 • Totaal aantal berichten - Exclusief verwijderde posten, berekend het forum het totale aantal posten gemaakt door elk lid.
 • Totaal aantal topics gestart - Exclusief verwijderde topics, berekend het forum het totale aantal topics aangemaakt door elk lid.
 • Aantal polls geopend - Exclusief verwijderde polls, berekend het forum het totale aantal polls geopend door elk lid.
 • Aantal stemmen uitgebracht - Exclusief verwijderde stemmen, berekend het forum het totale aantal stemmen uitgebracht door elk lid.
 • Activiteit over tijd qua berichten* - Het forum berekend het percentage van posten gemaakt door een lid in elk uur van de dag.
 • Meest populaire boards qua berichten - Het forum genereert een rangorde van boards waar het lid het meest in gepost heeft met betrekking op de totale post telling van het lid.
 • Meest populaire boards qua activiteit - Het forum genereert een rangorde van boards waar het lid het meest in gepost heeft met betrekking tot de totale post telling van het board.

Toon permissies

Deze pagina wordt alleen getoond aan leden die in ledengroepen zitten die toestemming hebben om permissies te beheren. Deze pagina toont alle permissies het Lid heeft, alsook de boards dat de leden niet kunnen zien en de optie om board specifieke permissies voor een Board dat locale permissies gebruikt, door het inklap lijst te gebruiken van al de lokaal ingestelde permissie boards, kan je zien welke permissie het Lid heeft in deze lokaal ingestelde permissie boards.

Traceer gebruiker

Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor de leden in ledengroepen die toelating hebben om "Forum leden te modereren.

 • Activiteit - Hier kan je het recent IP adres gebruikt door het lid samen met de IP's gebruikt in berichten; IP's gebruikt in foutmeldingen en leden die mogelijk in hetzelfde IP bereik zitten. Daar onder staan de foutmeldingen die door dat lid veroorzaakt zijn.
 • IP adres - Hier kan je het lid zijn huidige Ip adres traceren (of een ander in typen) en dingen doe zaols whois records bekijken alsook andere leden van hetzelfde IP adres/bereik bekijken.
 • Profielwijzigingen - Deze sectie voorziet een lijst van bepaalde acties die gedaan zijn in het gebruikersprofiel samen met de datum de auteur en de verandering. Om deze informatie te kunnen zien moet de Moderatie, Beheer and Gebruikers Logs geactiveerd zijn in de Core Features sectie.

Profiel wijzigen

Accountinstellingen

Leden kunnen standaard de basis accountinstellingen wijzigen. Deze instellingen controleren het lid hun toegang tot hun account alsook wanneer en hoe ze zichtbaar zijn voor andere leden terwijl ze door het forum bladeren. De volgende opties zijn beschikbaar om aangepast te worden.

 • Naam - Terwijl hun gebruikersnaam normaal niet gewijzigd kan worden, kan een lid zijn forum naam veranderen op elk moment. Andere leden op het forum zullen forumnamen zien in plaats van gebruikersnamen op de meeste plaatsen.
 • voorkeurstaal - Indien aangezet door een beheerder, kan een lid zijn voorkeurstaal kiezen voor het forum.
 • E-mail - Het e-mail adres van een account kan veranderd worden, maar er is wel een geldig e-mail adres vereist.
 • Sta gebruikers toe mij een e-mail te sturen - Een lid kan kiezen om anderen leden toe te laten hem te contacteren via mail. Het forum toont niet het lid zijn e-mail adres maar zal in de plaats een contact formulier tonen.
 • Toon andere gebruikers mijn online status - wanneer geselecteerd zal een lid getoond worden in de gebruikers online lijst.
 • Wachtwoord wijzigen - Een lid zijn paswoord mag veranderd worden op elk moment.
 • Geheime vraag - De geheime vraag wordt gebruikt in het geval dat een lid zijn wachtwoord vergeten is. Als ze het goede antwoord geven helpt het lid om hun wachtwoord terug te vinden.
 • Huidig wachtwoord - Het lid hun huidige paswoord is nodig om veranderingen aan te brengen in hun account instellingen.

Forum profiel

Naast de basis accountinstellingen hebben leden ook de mogelijkheid om extra, meer persoonlijke informatie in te vullen. Geen van deze velden zijn vereist en leden kiezen soms om sommige of geen enkele in te vullen.

 • Avatar - Een avatar is een kleine afbeelding verbonden met het lid, sommige forums kunnen toelating geven om één te uploaden of te linken naar externe avatars, terwijl andere alleen toelating geven om één te selecteren uit de aangeboden sets van afbeeldingen.
 • Persoonlijke tekst - De persoonlijke tekst is normaal zichtbaar direct onder een lid zijn avatar als ze posten.
 • Geboortedatum - Als een lid zijn volledige geboortedatum invult, zal hun leeftijd worden berekend en getoond worden in hun profiel. Als de kalender geactiveerd is dan zal deze ook geplaatst worden in de kalender, verlegen leden zullen kiezen om hun jaartal niet in te vullen in dat geval zal hun verjaardag nog altijd getoond worden in de kalander maar hun leeftijd zal niet berekend worden.
 • Locatie - Een lid kan kiezen om een idee te geven van hun locatie. het wordt niet aangemoedigd of slim om leden hun exacte locatie in de form van een adres of lat/lon Coördinaten te laten invullen.
 • Geslacht - Indien gewenst kan een lid zijn geslacht toonbaar maken, wanneer men de blanco lijn selecteert zal er geen geslacht getoond worden.
 • Messengers - Leden kunnen kunnen er voor kiezen om hun verschillende messengers gebruikersnamen op te geven of nummers voor clients zoals ICQ, AIM, MSN and YIM. .
 • Extra titel - Forum beheerders kunnen toelating geven om leden hun extra titel te laten kiezen. Extra titels worden getoond onder het lid zijn naam als hij post.
 • Handtekening - Als het voorzien is zal een lid zijn handtekening getoond worden onder elke post.
 • Website - Een lid kan zijn eigen website tonen door zijn url en titel in te vullen.

Layout voorkeuren

Standaard kunnen leden verschillende opties veranderen die de layout veranderen om hun forum ervaring meer aangenaam te maken. Sommige forum beheerders kunnen er voor kiezen om deze opties te limiteren maar hier zijn de basis instellingen.

SMF voorziet de mogelijkheid om verschillende thema's te gebruiken. Als er meer dan 1 thema geïnstalleerd is, kan een lid het thema kiezen dat ze verkiezen. Ze kunnen ook de tijdopmaak aanpassen die het thema gebruikt om tijd en datum te vertonen. Als extra kan men de tijdafwijking instellen zodat het forum de locale tijd van het lid zal tonen. Het forum heeft een handige automatisch detecteren functie voor het geval een lid niet weet wat zijn tijdafwijking moet zijn.

De volgende opties kunnen in- of uitgeschakeld worden door hun bijbehorende selectievakjes te selecteren.

 • Toon de boardomschrijving in de berichtenindex - De beschrijving die getoond wordt op de board index zal ook getoond worden op de board berichten index.
 • Toon subboards op elke pagina in de forums - Elke pagina in een board zal een lijst van subboards tonen als die er zijn. Indien uitgeschakeld zal de lijst alleen getoond worden op de eerste pagina.
 • Gebruik menu's aan de zijkant in plaats van uitrolmenu's waar mogelijk - Als menu's aan de zijkant de voorkeur hebben, kunnen deze gebruikt worden in plaats van uitrol menu's.
 • Toon geen avatars van anderen - Sommige gebruikers vinden avatars vervelend, dus kunnen ze kiezen om ze allemaal te verbergen.
 • Toon geen handtekeningen van anderen - Het zelfde als avatars kunnen handtekeningen ook verborgen worden.
 • Altijd terug naar het topic na posten - Als dit aan gezet is dan zal een lid terugkeren naar het einde van een topic waarin ze gepost hebben, in het andere geval zullen ze terugkeren naar de berichtenindex van het desbetreffende board.
 • Geef geen waarschuwing als er een nieuwe reactie is - Als andere leden posten terwijl een lid zijn post voorbereid, wordt er een waarschuwing getoond, als deze optie aangezet is zullen deze waarschuwingen verborgen zijn.
 • Verberg berichten van leden die op mijn negeer lijst staan - Posten van,gebruikers op een lid zijn negeer lijst zullen niet getoond worden.
 • Toon meest recente berichten bovenaan - De volgorde van het weergave van de berichten wordt in omgedraaide chronologische volgorde weer gegeven als deze optie aangezet is.
 • Gebruik standaard de WYSIWYG-editor bij het plaatsen van berichten - De WYSIWYG-editor verwijdert de noodzaak om BBCode te kennen, het kan standaard aangezet worden bij het posten.

Leden kunnen kiezen hoeveel topics te tonen per pagina op de berichten index van het board en hoeveel posten te tonen per pagina in een topic. Er zijn ook opties om snel beantwoorden en snelle moderatie te gebruiken? Snel beantwoorden laat leden toe om in een topic te posten zonder de berichten pagina te gebruiken. Snelle moderatie laat leden toe om veel sneller moderaties uit te voeren op verschillende posten of topics als ze daar de toelating voor hebben.

Authenticatie

Het forum laat leden toe om te schakelen tussen OpenID of een gebruikersnaam en paswoord combinatie om in te loggen. Om te kunnen omschakelen is het huidige paswoord van het account vereist.

Notificatie

SMF voorziet notificatie opties die nuttig kunnen zijn voor vele leden. Als aanvulling op de opties hieronder beschikbaar, kan een lid kiezen om direct notificatie te krijgen, dagelijks of wekelijks van antwoorden. moderaties of beiden voor topics waar ze notificatie aangevraagd hebben.

 • Nieuws, nieuwsbrieven en belangrijke notificaties via e-mail ontvangen. - Nieuws, Nieuwsbrieven en andere notificaties zullen bezorgd worden aan het lid hun e-mail adres. Zelfs als deze optie uitgeschakeld is kan het forum beheer dit negeren op sommige momenten.
 • Zet notificatie aan wanneer je een antwoord plaatst. - Wanneer een lid een nieuw topic plaatst of antwoord in een bestaande post zal de notificatie v oor dat topic automatisch ingeschakeld worden als deze optie aanstaat.
 • Bij het versturen van een notificatie van een reactie, de reactie in kwestie als deel van de e-mail meesturen - E-mail notificaties zullen de inhoud van de berichten meesturen. Op deze e-mails mogen niet worden beantwoord.

In deze pagina is het ook mogelijk om de frequentie van de notificaties te bepalen en de acties die zullen worden gemeld. Een lid kan ook een lijst zien van topics en boards voor welke ze notificatie gevraagd hebben. Indien gewenst kunnen ze notificatie af zetten voor sommige of voor allemaal.

Persoonlijke berichten

Persoonlijke berichten laten communicatie toe tussen 2 leden, SMF staat verschillende opties toe zodat een lid kan instellen hoe persoonlijke berichten weergegeven worden, wie ze mag zenden en nog enkele opties.

De eerste twee opties zijn er voor hoe de persoonlijke berichten weergegeven moeten worden. Als een lid kiest voor allemaal ineens, zal een lijst van berichten weergegeven worden bovenaan met al die berichten weergegeven onder de lijst. Selecteert men één voor één zal resulteren in één enkel bericht getoond bovenaan met daaronder een lijst van de berichten. Omdat deze conversatie de forum functionaliteit nabootsen met een op topic gelijkende lijst van antwoorden aan te maken, is het zeker aanbevolen dat een lid zijn berichten bewaard in zijn verzonden items als ze kiezen om berichten weer te geven als een conversatie. De tweede optie controleert op welke manier de berichten weergegeven worden.

Leden kunnen controleren wie hen persoonlijke berichten mag zenden. Het kan beperkt worden tot leden die niet in hun negeer lijst staan. vrienden en beheer of alleen beheer.

Notificatie kan aangezet worden om mails te ontvangen als persoonlijke berichten ontvangen worden op het forum. Bijkomend kan een popup bericht ook aangezet worden om leden op de hoogte te brengen van een nieuw bericht.

De laatste twee mogelijk opties zijn de volgende.

 • Sla standaard een persoonlijk bericht op in mijn postvak uit. - Als men een bericht verstuurd zal automatisch een kopie bewaard worden in een lid zijn verzonden items. Deze opties zou aan moeten staan als de optie ingeschakeld is om berichten als conversatie te vertonen.
 • Verwijder het inbox-label wanneer een ander label toegevoegd wordt. - Als een label is gemaakt op een bericht, wordt de inbox label verwijdert.

Vrienden/Negeerlijst

Onvermijdelijk zullen er tijden zijn dat leden heel goed overeenkomen en tijden dat persoonlijkheden botsen. SMF geeft de mogelijkheid om beide te hanteren. De vriendenlijst laat leden toe om leden op te volgen waar ze graag mee praten, terwijl de negeerlijst leden verbergt die ze niet willen zien.

 • Bewerk vriendenlijst - Leden mogen ander leden toevoegen of verwijderen van hun vriendenlijst.
 • Bewerk negeerlijst - Leden mogen ander leden toevoegen of verwijderen van hun negeerlijst.

Groep lidmaatschap

Profile groupmembership.jpg

Sommige forums kunnen gratis groepen aanbieden waar je lid van kan worden als je wil, alsook speciale groepen waar de leden een aanvraag voor moeten indienen om lid van te worden.

Acties

Stuur persoonlijk bericht

Klik op deze link om een persoonlijk bericht te versturen naar de eigenaar van het profiel dat je op dit moment bekijkt. Je moet rechten hebben om persoonlijke berichten te mogen versturen om deze optie te kunnen gebruiken.

Betaalde abonnementen

Profile subscription1.jpg

Sommige forum beheerders kiezen er voor om gebruik te maken van de SMF-mogelijkheid van betaalde abonnementen. Deze mogelijkheid bied als voordeel eenvoudige aanvraag, betaling en controle van hun betaalde abonnementen voor zowel leden als beheerders. Een abonnement kan eenvoudig aangevraagd worden door op de knop "Bestel" te klikken bij het abonnement van je keuze.

Profile subscription2.jpg

Op het forum is ook een overzicht beschikbaar van de actuele abonnementen van de leden.

Ban deze gebruiker

Op deze pagina kan je de eigenaar van het profiel dat je op dit bekijkt van het forum bannen. Alleen leden die rechten hebben om leden te bannen zien deze optie. Net als de optie om een account te verwijderen dient deze optie met zorg (en met mate) gebruikt te worden. Opmerking: Deze optie is eigenlijk een link naar de optie Ban toevoegen in het beheer menu waarbij sommige details alvast zijn ingevuld.

Account verwijderen

Profile delete.jpg

Wanneer een lid besluit om zijn registratie bij het forum te verwijderen kan hij zijn account verwijderen. Het lid moet zijn paswoord invoeren om dit te kunnen doen. Ook kunnen beheerders het verwijderen van accounts door leden blokkeren of alleen na goedkeuring door de beheerder toestaan.Advertisement: