Posten From Online Manual

< Posting
Revision as of 16:45, 20 November 2013 by Enitram (talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Languages English  · Deutsch · Ελληνικά · español · français · Bahasa Indonesia · italiano · Nederlands · norsk · polski · português · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe


Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze mogelijk ook berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan echter per board wel afhangen van bepaalde instellingen of je er kan posten of niet alsook door toelatingen die wel of niet gegeven zijn aan ledengroepen.

Een nieuw onderwerp starten

Blader door de boards waar je wil posten en druk de Nieuw Topic knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het Start Nieuw Topic scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het Onderwerp veld en het veld van het Bericht (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop Verzenden te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop Bekijken te drukken. Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende spellingscontrole knop aan te bieden naast de Verzenden en Bekijken opties.

Antwoorden op een onderwerp of poll

Om een bericht te plaatsen in een bestaand topic klik je op de Reageer knop, welke zich onderaan en bovenaan een topic bevindt. Als je antwoord op een bericht is het niet noodzakelijk om iets in te vullen in het onderwerpveld tenzij je wil veranderen wat daar al staat. Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op Stem drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage toevoegen.

Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld onderaan de pagina staan waar je kan antwoorden, maar je zal dan manueel je BBC code en smileys moeten ingeven als u deze wilt gebruiken.

Standaard berichten opties

 • Berichticoon - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
 • Bulletin Board code - Bullitin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker zal het berichten scherm zich niet in een WYSIWYG manier gedragen, dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen weten hoe het er uit gaat zien wanneer het verzonden is.
 • WYSIWYG - Wat je ziet is wat je krijgt. In plaats van BBCode zullen de effecten op de tekst in het tekstvenster verschijnen. Je schakelt WYSIWIG aan of uit door op de WYSIWIG knop te drukken. Toggle View.

Extra opties

De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uitklapbaar paneel:

 • Breng me op de hoogte als er reacties zijn - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het topic.
 • Terug naar dit topic. - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 • Gebruik geen smileys. - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor beheerders en leden met speciale permissies:

 • Kondig dit topic aan - Dit zal het topic verzenden zoals een nieuwsbrief via e-mail, ofwel naar alle leden die dit topic kunnen zien of naar een deel van deze leden.
 • Sluit topic - Dit voorkomt dat leden die geen moderatie privileges hebben kunnen posten in het topic.
 • Maak topic sticky - Dit laat het topic altijd bovenaan de berichten index verschijnen.
 • Verplaats topic - Dit verplaatst het topic naar een ander board.
 • Bijlages - Indien ingeschakeld, laat dit de leden toe om een bijlage aan hun posten toe te voegen op dezelfde manier als de meeste e-mail programma's. Gebruikers moeten gewoon bladeren naar het relevante bestand op hun computer voor dat ze Verzenden selecteren. Meerder bijlage (tot een limiet die door het beheer ingesteld is) kunnen toegevoegd worden aan een post door de Meer bijlage link te selecteren. Gebruikers kunnen hun bijlagen verwijderen of meer toevoegen, door hun post te veranderen. De toegelaten bestand extensies en grootte werden ingesteld door de forum beheerder. Sommige forums laten toe om bijlage van afbeeldingen weer te geven in de post of ze als tumbnails te vertonen onder de post.

Een nieuwe poll starten

Een poll is eigenlijk een topic waar een vraag en stem mogelijkheden aan toegevoegd zijn, gestart door Nieuwe poll te selecteren in plaats van Nieuw topic zoals hierboven beschreven. Om een poll te posten is het noodzakelijk om het Vraag veld en op zijn minst 2 van de Optie velden in te vullen in aanvulling op de Onderwerp en Bericht velden die vereist zijn bij een standaard topic. De gebruiker vult dan de verschillende opties naar wens in. Let wel dat alleen het bericht te zien zal zijn als men het bericht bekijkt voor het posten.

Om meer dan 5 keuze opties toe te voegen in een poll, moet de gebruiker gewoon Voeg optie toe selecteren zoveel als men maar wil.

Afhankelijk van de ingestelde permissies voor bepaalde ledengroepen (en), kunnen sommige gebruikers een poll toevoegen aan een bestaand topic.

Poll opties

Bij het toevoegen of wijzigen van polls, hebben gebruikers veel opties beschikbaar om aan hun behoefte te voldoen.

 • Maximum aantal stemmen per gebruiker - onder de optie velden van de vraag, zal de gebruiker de Poll instellingen zien met de Maximum aantal stemmen per gebruiker, als de gebruiker wil dat men meer dan 1 keer kan stemmen per persoon in een poll, dan moeten ze het maximum aantal keer dat een persoon kan stemmen invullen.
 • Activeer de poll voor X dagen - Als de gebruiker wil dat de poll verloopt of stopt in een bepaald aantal dagen, moeten ze een aantal invullen in het Activeer de poll voor X dagen veld, als ze het veld leeg laten zal er geen limiet zijn op hoe lang de poll zal lopen.
 • Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen - Als de gebruiker de mensen toelating wil geven om hun stem te veranderen, vink dan Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen aan. Als deze optie niet aangevinkt is zal niemand zijn stem kunnen wijzigen.
 • Laat iedereen de uitslag zien van deze poll. - Een gebruiker moet deze optie aanvinken als ze iemand (leden/gasten) de poll resultaten willen laten zien.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat iemand heeft gestemd. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat men gestemd heeft. Alleen geregistreerd gebruikers mogen stemmen in de poll.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat de stemperiode is afgelopen. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat de poll verlopen is. Om deze optie te kunnen gebruiken moet men het Activeer de poll voor X dagen ingevuld hebben met een getal boven 0.
 • Reset het aantal stemmen - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze de aantal stemmen weer op 0 willen zetten.
 • Verzenden en bekijken - Net zoals een gebruiker wil posten, hebben ze de optie om hun polls eerst te bekijken voor ze te verzenden.

Alle board moderators kunnen polls aanpassen en de bovenstaande acties uitvoeren alsook het resultaat van de poll bekijken op elk gewenst moment terwijl de poll nog loopt. Moderators kunnen ook een poll verwijderen en het stemmen sluiten.

Een post citeren

Er zijn 2 mogelijkheden om op een post te antwoorden door het te citeren. De eerste mogelijkheid is door de Citaat knop bovenaan recht in de post te selecteren. De tweede mogelijkheid is om de Reageer knop te selecteren die je naar het Antwoord veld brengt. Op deze pagina kan je een bericht citeren uit de Samenvatting van topic die zich onder de berichten opmaak bevindt. Klik gewoon op de Voeg een citaat toe naast de relevante post.

 • Beide opties hierboven voegen een link toe naar de originele post die de naam van de poster en de datum en tijd vermelden van de post. Deze informatie is toegevoegd door toevoegingen in openingsquote tag (auteur=, link=topic=, datum=). Terwijl de gewone BBC code Voeg citaat toe gewoon de desbetreffende post citeert zonder enige extra informatie.
 • Je kan de 'auteur' beschrijving vasthouden of toevoegen onafhankelijk van de volledige Voeg citaat toe optie.

Veranderen of verwijderen van een post

Om een post te veranderen, selecteer je de Verander link of het papier en penseel icoon en voer je veranderingen uit. De meeste forums zijn hoogstwaarschijnlijk ingesteld om de datum en tijd te vertonen van de laatste veranderingen. Maar het beheer kan ook een korte tijd instellen voor dit gebeurd.

Om een post te verwijderen, selecteer je de Verwijder knop gevolgd door ok van de Verwijder dit bericht? box die tevoorschijn komt. Sommige forums kunnen je ook toelating geven om topics of polls te verwijderen die jezelf startte, maar de knoppen daarvoor zijn gewoonlijk onderaan de pagina. Het is niet mogelijk voor gebruikers om hun eerste post in een nieuw topic als er al antwoorden gepost werden.

Het is aan je forum beheerder om permissies in te stellen die vaststellen wie toelating heeft om posten te Veranderen en te Verwijderen en voor hoelang na het maken van de originele post.Advertisement: