Posting From Online Manual

< Posting
Revision as of 07:47, 25 September 2011 by Enitram (talk | contribs)
Jump to: navigation, search


Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze misschien berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan afhangen van welke permissies dat bepaalde boards hebben, in welke ledengroep de gebruikers zitten of hoeveel berichten een gebruiker heeft.

Een nieuw onderwerp starten

Blader door de boards waar je wil posten en druk de Nieuw Topic knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het start nieuw Topic scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het Onderwerp veld en het veld van het 'Bericht" (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop Verzenden te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop "Bekijken" te drukken. Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende spellingscontrole knop aan te bieden naast de Verzenden en Bekijken opties.

Antwoorden op een onderwerp of poll

Antwoorden op een onderwerp of poll is bijna hetzelfde als een onderwerp starten, maar het is niet nodig om iets in te vullen in het onderwerp veld, tenzij je wil veranderen wat er al staat. Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op Stem drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage aan een bericht hechten.

Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld staan onderaan de pagina waar je wil antwoorden, maar je zal zelf je BBC code en smileys manueel moeten ingeven als u deze wil gebruiken.

Standaard berichten opties

 • Berichticoon - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
 • Bulletin Board code - Bullitin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker, zal het berichten scherm zich niet in een WYSIWYG manier gedragen. dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen zien hoe het er uit gaat zien als het verzonden is.

Extra opties

De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uit klapbaar paneel.

 • Breng me op de hoogte als er reacties zijn - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het topic.
 • Terug naar dit topic. - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 • Gebruik geen smileys. - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor Beheerders en leden met speciale permissies:

 • Sluit topic - Dit voorkomt dat leden die geen moderatie privileges hebben kunnen posten in het topic.
 • Maak topic sticky - Dit laat het topic altijd bovenaan de berichten index verschijnen.
 • Verplaats topic' - Dit verplaatst het topic naar een ander board.
 • Bijlages - Indien ingeschakeld, laat dit de leden toe om een bijlage aan hun posten toe te voegen op dezelfde manier als de meeste e-mail programma's. Gebruikers moeten gewoon bladeren naar het relevante bestand op hun computer voor dat ze Verzenden selecteren. Meerder bijlage (tot een limiet die door het beheer ingesteld is) kunnen toegevoegd worden aan een post door de Meer bijlage link te selecteren. Gebruikers kunnen hun bijlagen verwijderen of meer toevoegen, door hun post te veranderen. De toegelaten bestand extensies en grootte werden ingesteld door de forum beheerder. Sommige forums laten toe om bijlage van afbeeldingen weer te geven in de post of ze als tumbnails te vertonen onder de post.

Een nieuwe poll starten

Een poll is eigenlijk een topic met een vraag aan toegevoegd en stem mogelijkheden, gestart door Nieuwe poll te selecteren in plaats van Nieuw topic zoals hierboven beschreven. Om een poll te posten is het noodzakelijk om het Vraag veld en op zijn minst 2 van de Optie velden in te vullen in aanvulling op de Onderwerp en Bericht velden die vereist zijn bij een standaard topic. Verder opties om in te stellen hoeveel keer een persoon mag stemmen, hoe lang de poll moet blijven lopen zouden vanzelfsprekend moeten zijn.

Om meer dan 5 keuze opties toe te voegen in een poll, moet de gebruiker gewoon Voeg optie toe selecteren zoveel als men maar wil.

Afhankelijk van de ingestelde permissies voor bepaalde ledengroepen, kunnen sommige gebruikers een poll toevoegen aan een bestaand topic.

Poll opties

Bij het toevoegen of wijzigen van polls, hebben gebruikers veel opties beschikbaar om aan hun behoefte te voldoen.

 • Maximum aantal stemmen per gebruiker - onder de optie velden van de vraag, zal de gebruiker de Poll instellingen zien met de Maximum aantal stemmen per gebruiker, als de gebruiker wil dat men meer dan 1 keer kan stemmen per persoon in een poll, dan moeten ze het maximum aantal keer dat een persoon kan stemmen invullen.
 • Activeer de poll voor X dagen - Als de gebruiker wil dat de poll verloopt of stopt in een bepaald aantal dagen, moeten ze een aantal invullen in het Activeer de poll voor X dagen veld, als ze het veld leeg laten zal er geen limiet zijn op hoe lang de poll zal lopen.
 • Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen - Als de gebruiker de mensen toelating wil geven om hun stem te veranderen, vink dan Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen aan. Als deze optie niet aangevinkt is zal niemand zijn stem kunnen wijzigen.
 • Laat iedereen de uitslag zien van deze poll. - Een gebruiker moet deze optie aanvinken als ze iemand (leden/gasten) de poll resultaten willen laten zien.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat iemand heeft gestemd. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat men gestemd heeft. Alleen geregistreerd gebruikers mogen stemmen in de poll.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat de stemperiode is afgelopen. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat de poll verlopen is. Om deze optie te kunnen gebruiken moet men het Activeer de poll voor X dagen ingevuld hebben met een getal boven 0.
 • Reset het aantal stemmen - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze de aantal stemmen weer op 0 willen zetten.
 • Verzenden en bekijken - Net zoals een gebruiker wil posten, hebben ze de optie om hun polls eerst te bekijken voor ze te verzenden.

Een gebeurtenis posten in de kalender

Als de kalender ingeschakeld is op een forum en gebruikers de permissie gegeven is om een gebeurtenis te posten in de kalender, zullen de gebruikers een Nieuwe gebeurtenis kunnen posten in de kalender, door Kalender te selecteren in het hoofdmenu, gevolgd door Nieuwe gebeurtenis in het kalender venster. Als de optie ingeschakeld is kunnen gebruikers mogelijk ook gewoon de dag van de maand selecteren en een nieuwe gebeurtenis posten op die dag. als aanvulling tot dit, als de gebruiker de juiste permissie heeft, kunnen ze de Link aan de kalender link zien onderaan elk topic. Als je deze selecteert laat dit gebruikers toe om een nieuwe gebeurtenis te posten in de kalender, gelinkt aan het topic dat ze aan het bekijken waren toen ze Link aan de kalender selecteerde.

Een post citeren

Om een post te beantwoorden door het te citeren, kan je ofwel de Citaat knop selecteren voor de desbetreffende post of de Reageer knop gevolgd door Voeg citaat toe in de desbetreffende post in de Samenvatting van topic onderaan, maar noteer dat:

 • Deze beide opties een link toevoegen naar de originele post en ook de naam van de poster en de datum en tijd vermelden van de post. Terwijl de BBC code Voeg citaat toe gewoon de desbetreffende post citeert zonder deze extra informatie.
 • Je kan de 'auteur' beschrijving vasthouden of toevoegen onafhankelijk van de volledige Voeg citaat toe optie.

Veranderen of verwijderen van een post

Om een post te veranderen, selecteer je de Verander link of het papier en penseel icoon en voer je veranderingen uit. De meeste forums zijn hoogstwaarschijnlijk ingesteld om de datum en tijd te vertonen van de laatste veranderingen. Maar het beheer kan ook een korte tijd instellen voor dit gebeurd.

Om een post te verwijderen, selecteer je de Verwijder knop gevolgd door ok van de Verwijder dit bericht? box die tevoorschijn komt. Sommige forums kunnen je toelating geven om topics of polls te verwijderen die jezelf startte, maar de knoppen daarvoor zijn gewoonlijk onderaan de pagina.

Het is aan je forum beheerder om permissies in te stellen die vaststellen wie toelating heeft om posten te Veranderen en te Verwijderen en voor hoelang na het maken van de originele post.

Toon ongelezen berichten en reacties

SMF heeft verschillende mogelijkheden voor gebruikers om ongelezen berichten te lezen. Ongelezen berichten zijn topics en reacties die nog niet bekeken werden door de gebruiker. De meeste gebruikelijke manier om ongelezen berichten te bekijken is via de linken in de Gebruikersbox bijna bovenaan het forum.

 • Toon ongelezen berichten sinds je laatste bezoek – Als je deze opties selecteert zal er een lijst met topics getoond worden waarin nieuwe posten zijn gekomen na je laatste bezoek. De gebruiker heeft de mogelijkheid om alle ongelezen berichten te selecteren welke elk topic met ongelezen berichten zal vertonen, ongeacht hun laatste bezoek.
 • Toon nieuwe reacties op jouw berichten – Als je deze optie selecteert zal er een lijst met topics getoond worden waar de gebruiker in participeerde en waarin ongelezen reactie staan.

Gebruikers kunnen ook kiezen om ongelezen berichten te bekijken buiten de gebruikersbox.

 • Bekijk ongelezen berichten per board - Als je dit selecteert zal er een lijst getoond worden van topics met ongelezen berichten gevonden in het geselecteerde board.
 • Recente berichten in de board index - Indien aangezet door de beheerder, zal dit een lijst weergeven met recente posten onderaan de board index. Dit is getoond per post, niet per topic, dus actieve topics kunnen deze sectie domineren. Door het icoon links van de recente posten te selecteren zal het mogelijk worden elke post in een ander scherm te lezen.
 • Ongelezen berichten bekijken per category - Als men deze optie selecteert zal een lijst worden vertoont van ongelezen berichten vanuit de boards in de geselecteerd categorie.