Posting/nl From Online Manual

< Posting
Revision as of 13:45, 31 July 2011 by Enitram (talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Languages English  · Deutsch · Ελληνικά · español · français · Bahasa Indonesia · italiano · Nederlands · norsk · polski · português · русский · srpski (latinica) · svenska · Türkçe

Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze misschien berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan afhangen van welke permissies dat bepaalde boards hebben, in welke ledengroep de gebruikers zitten of hoeveel berichten een gebruiker heeft.

Een nieuw onderwerp starten

Blader door de boards waar je wil posten en druk de Nieuw Topic knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het start nieuw Topic scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het Onderwerp veld en het veld van het 'Bericht" (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop Verzenden te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop "Bekijken" te drukken. Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende spellingscontrole knop aan te bieden naast de Verzenden en Bekijken opties.

Antwoorden op een onderwerp of poll

Antwoorden op een onderwerp of poll is bijna hetzelfde als een onderwerp starten, maar het is niet nodig om iets in te vullen in het onderwerp veld, tenzij je wil veranderen wat er al staat. Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op Stem drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage aan een bericht hechten.

Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld staan onderaan de pagina waar je wil antwoorden, maar je zal zelf je BBC code en smileys manueel moeten ingeven als u deze wil gebruiken.

Standaard berichten opties

 • Berichticoon - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
 • Bulletin Board code - Bullitin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker, zal het berichten scherm zich niet in een WYSIWYG manier gedragen. dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen zien hoe het er uit gaat zien als het verzonden is.

Extra opties

De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uit klapbaar paneel.

 • Breng me op de hoogte als er reacties zijn - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het Topic.
 • Terug naar dit topic. - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 • Gebruik geen smileys. - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor Beheerders en leden met speciale permissies:

 • Sluit topic - Dit voorkomt dat leden die geen moderatie privileges hebben kunnen posten in het topic.
 • Maak topic sticky - Dit laat het topic altijd bovenaan de berichten index verschijnen.
 • Verplaats topic' - Dit verplaatst het topic naar een ander board.
 • Bijlages - Indien ingeschakeld, laat dit de leden toe om een bijlage aan hun posten toe te voegen op dezelfde manier als de meeste e-mail programma's. Gebruikers moeten gewoon bladeren naar het relevante bestand op hun computer voor dat ze Verzenden selecteren. Meerder bijlage (tot een limiet die door het beheer ingesteld is) kunnen toegevoegd worden aan een post door de Meer bijlage link te selecteren. Gebruikers kunnen hun bijlagen verwijderen of meer toevoegen, door hun post te veranderen. De toegelaten bestand extensies en grootte werden ingesteld door de forum beheerder. Sommige forums laten toe om bijlage van afbeeldingen weer te geven in de post of ze als tumbnails te vertonen onder de post.

Een nieuwe poll starten

Een poll is eigenlijk een topic met een vraag aan toegevoegd en stem mogelijkheden, gestart door Nieuwe poll te selecteren in plaats van Nieuw topic zoals hierboven beschreven. Om een poll te posten is het noodzakelijk om het Vraag veld en op zijn minst 2 van de Optie velden in te vullen in aanvulling op de Onderwerp en Bericht velden die vereist zijn bij een standaard topic. Verder opties om in te stellen hoeveel keer een persoon mag stemmen, hoe lang de poll moet blijven lopen zouden vanzelfsprekend moeten zijn.

Om meer dan 5 keuze opties toe te voegen in een poll, moet de gebruiker gewoon Voeg optie toe selecteren zoveel als men maar wil.

Afhankelijk van de ingestelde permissies voor bepaalde membergroups, kunnen sommige gebruikers een poll toevoegen aan een bestaand topic.

Poll opties

Bij het toevoegen of wijzigen van polls, hebben gebruikers veel opties beschikbaar om aan hun behoefte te voldoen.

 • Maximum aantal stemmen per gebruiker - onder de optie velden van de vraag, zal de gebruiker de Poll instellingen zien met de Maximum aantal stemmen per gebruiker, als de gebruiker wil dat men meer dan 1 keer kan stemmen per persoon in een poll, dan moeten ze het maximum aantal keer dat een persoon kan stemmen invullen.
 • Activeer de poll voor X dagen - Als de gebruiker wil dat de poll verloopt of stopt in een bepaald aantal dagen, moeten ze een aantal invullen in het Activeer de poll voor X dagen veld, als ze het veld leeg laten zal er geen limiet zijn op hoe lang de poll zal lopen.
 • Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen - Als de gebruiker de mensen toelating wil geven om hun stem te veranderen, vink dan Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen aan. Als deze optie niet aangevinkt is zal niemand zijn stem kunnen wijzigen.
 • Laat iedereen de uitslag zien van deze poll. - Een gebruiker moet deze optie aanvinken als ze iemand (leden/gasten) de poll resultaten willen laten zien.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat iemand heeft gestemd. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat men gestemd heeft. Alleen geregistreerd gebruikers mogen stemmen in de poll.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat de stemperiode is afgelopen. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat de poll verlopen is. Om deze optie te kunnen gebruiken moet men het Activeer de poll voor X dagen ingevuld hebben met een getal boven 0.
 • Reset het aantal stemmen - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze de aantal stemmen weer op 0 willen zetten.
 • Verzenden en bekijken - Net zoals een gebruiker wil posten, hebben ze de optie om hun polls eerst te bekijken voor ze te verzenden.

Een gebeurtenis posten in de kalender

Als de kalender ingeschakeld is op een forum en gebruikers de permissie gegeven is om een gebeurtenis te posten in de kalender, zullen de gebruikers een Nieuwe gebeurtenis kunnen posten in de kalender, door Kalender te selecteren in het hoofdmenu, gevolgd door Nieuwe gebeurtenis in het kalender venster. Als de optie ingeschakeld is kunnen gebruikers mogelijk ook gewoon de dag van de maand selecteren en een nieuwe gebeurtenis posten op die dag. als aanvulling tot dit, als de gebruiker de juiste permissie heeft, kunnen ze de Link aan de kalender link zien onderaan elk topic. Als je deze selecteert laat dit gebruikers toe om een nieuwe gebeurtenis te posten in de kalender, gelinkt aan het topic dat ze aan het bekijken waren toen ze Link aan de kalender selecteerde.

Quoting a Post

To reply to a post by quoting it, you can either select the Quote button for the relevant post or select the Reply button followed by Insert Quote from the relevant post in the Topic Summary below, but note that:

 • Both of these options add a link to the original post showing the name of the poster and the date and time of the post, whereas the Bulletin Board Code quote tag simply quotes the relevant post without this additional information.
 • You can retain or add the 'author' attribute independently of the full quote function.

Modifying or Deleting a Post

To modify a post, select the Modify link or "paper and pencil" icon and make your changes. Most forums are likely to be configured to show the date and time of the last edit, but the administrator(s) may also allow a short period of time to elapse before this happens.

To delete a post, select the Remove button followed by OK from the Remove this message? box that will appear. Some forums may also allow you to remove topics or polls that you start, but the buttons for these are usually at the bottom of the page.

It is up to your forum's administrator to set the permissions that determine who will be allowed to Modify and Delete posts, and for how long after making the original post.

Viewing Unread Posts and Replies

SMF has several options for users to view unread posts. Unread posts are topics and replies that have not been viewed by the user. The most common way to view unread posts is through the links in the userbox near the top of the forum.

 • View unread since last visit – Selecting this option displays a list of the topics which have had new posts in them since the user's last visit. The user has the ability to select to try all unread topics which will display any topic with unread posts, regardless of their last visit.
 • View unread replies to your posts – Selecting this option displays a list of topics the user has participated in that have unread replies.

Users may also choose to view unread posts outside of the userbox.

 • View Unread Posts by board - Selecting this option will display a list of topics with unread posts found inside the selected board.
 • Recent posts on the board index - If enabled by the administrator, this will display a list of recent posts on the bottom of the board index. This is displayed by post, not by topic, so hot topics may dominate this section. Selecting the icon to the left of the recent posts will enable each post to be read from another screen.
 • View Unread Posts by category - Selecting this option will display a list of unread posts from the boards inside the selected category.


Advertisement: