Difference between revisions of "Posting/nl" From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Translation)
(Updating to match new version of source page)
 
(101 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
{{Other languages}}
 
{{Other languages}}
 
{{TOCright}}
 
{{TOCright}}
Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze misschien berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan afhangen van welke permissies dat bepaalde boards hebben, in welke ledengroep de gebruikers zitten of hoeveel berichten een gebruiker heeft.
+
 
 +
Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze mogelijk ook berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan echter per board wel afhangen van bepaalde instellingen of je er kan posten of niet alsook door toelatingen die wel of niet gegeven zijn aan ledengroepen.
  
 
==Een nieuw onderwerp starten==
 
==Een nieuw onderwerp starten==
  
Blader door de boards waar je wil posten en druk de ''Nieuw Topic'' knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het ''start nieuw Topic'' scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het  ''Onderwerp'' veld en het veld van het 'Bericht" (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop ''Verzenden'' te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop "Bekijken" te drukken.
+
Blader door de boards waar je wil posten en druk de ''Nieuw Topic'' knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het ''Start Nieuw Topic'' scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het  ''Onderwerp'' veld en het veld van het ''Bericht'' (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop ''Verzenden'' te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop ''Bekijken'' te drukken. Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende ''spellingscontrole'' knop aan te bieden naast de ''Verzenden'' en ''Bekijken'' opties.
Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende ''spellingscontrole'' knop aan te bieden naast de ''Verzenden'' en ''Bekijken'' opties.  
 
  
 
==Antwoorden op een onderwerp of poll==
 
==Antwoorden op een onderwerp of poll==
  
Antwoorden op een onderwerp of poll is bijna hetzelfde als een onderwerp starten, maar het is niet nodig om iets in te vullen in het onderwerp veld, tenzij je wil veranderen wat er al staat. Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op ''Stem'' drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage aan een bericht hechten.
+
Om een bericht te plaatsen in een bestaand topic klik je op de ''Reageer'' knop, welke zich onderaan en bovenaan een topic bevindt. Als je antwoord op een bericht is het niet noodzakelijk om iets in te vullen in het onderwerpveld tenzij je wil veranderen wat daar al staat.
 +
Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op ''Stem'' drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage toevoegen.
  
Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld staan onderaan de pagina waar je wil antwoorden, maar je zal zelf je BBC code  en smileys manueel moeten ingeven als u deze wil gebruiken.  
+
Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld onderaan de pagina staan waar je kan antwoorden, maar je zal dan manueel je BBC code  en smileys moeten ingeven als u deze wilt gebruiken.
  
 
==Standaard berichten opties==
 
==Standaard berichten opties==
  
 
*'''Berichticoon''' - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
 
*'''Berichticoon''' - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
*'''Bulletin Board code''' - Bullitin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker, zal het berichten scherm zich niet in een [http://en.wikipedia.org/wiki/Wysiwyg WYSIWYG] manier gedragen. dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen zien hoe het er uit gaat zien als het verzonden is.
+
 
 +
*'''Bulletin Board code''' - Bulletin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker zal het berichten scherm zich niet in een [http://nl.wikipedia.org/wiki/Wysiwyg WYSIWYG] manier gedragen, dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen weten hoe het er uit gaat zien wanneer het verzonden is.
 +
 
 +
{{ {{Localized|Version specific}}|small=yes|version=2.0|content=*'''WYSIWYG''' - Wat je ziet is wat je krijgt. In plaats van BBCode zullen de effecten op de tekst in het tekstvenster verschijnen. Je schakelt WYSIWIG aan of uit door op de WYSIWIG knop te drukken. {{image|Toggle.gif|Toggle View}}.}}
  
 
== Extra opties ==
 
== Extra opties ==
  
'''De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uit klapbaar paneel.'''
+
De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uitklapbaar paneel:
  
* '''Breng me op de hoogte als er reacties zijn''' - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het Topic.
+
* '''Breng me op de hoogte als er reacties zijn''' - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het topic.
 
* '''Terug naar dit topic.''' - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 
* '''Terug naar dit topic.''' - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 
* '''Gebruik geen smileys.''' - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.
 
* '''Gebruik geen smileys.''' - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.
  
'''De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor Beheerders en leden met speciale permissies:'''
+
De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor beheerders en leden met speciale permissies:
  
* '''Lock this topic''' - This prevents members who don't have moderation privileges from replying to the topic.
+
*'''Kondig dit topic aan''' - Dit zal het topic verzenden zoals een nieuwsbrief via e-mail, ofwel naar alle leden die dit topic kunnen zien of naar een deel van deze leden.
* '''Sticky this topic''' - This forces the topic to always be displayed at the top of the message index.
+
*'''Sluit topic''' - Dit voorkomt dat leden die geen moderatie privileges hebben kunnen posten in het topic.
* '''Move this topic''' - This moves the topic to a different board.
 
* '''Attachments''' - If enabled, this feature allows users to attach files to their posts in the same way as most e-mail clients. Users simply have to browse to the relevant files on their computer before selecting ''Post''. Multiple attachments, up to the limit set by the administrator, can be added to a single post by selecting the ''Additional Attachments'' link. Users can delete their attachments or add more, by modifying their posts. The permitted file types and sizes are set by the forum administrator. Some forums may display image attachments in line with the post or show them as thumbnails below the post.
 
  
== Starting a new poll ==
+
* '''Maak topic sticky''' - Dit laat het topic altijd bovenaan de berichten index verschijnen.
 +
* '''Verplaats topic''' - Dit verplaatst het topic naar een ander board.
  
A poll is basically a topic with an added question and voting options, started by selecting ''New Poll'' instead of ''New Topic'' as described above. To post a poll, it is necessary to fill out the ''Question'' field and at least two of the ''Options'' fields, in addition to the ''Subject'' and ''Message'' fields required by a standard topic. Further options to configure how many choices the user may vote for, how long the poll should run, should be self-explanatory.
+
* '''Bijlages''' - Indien ingeschakeld, laat dit de leden toe om een bijlage aan hun posten toe te voegen op dezelfde manier als de meeste e-mail programma's. Gebruikers moeten gewoon bladeren naar het relevante bestand op hun computer voor dat ze ''Verzenden'' selecteren. Meerder bijlage (tot een limiet die door het beheer ingesteld is) kunnen toegevoegd worden aan een post door de  ''Meer bijlage'' link te selecteren. Gebruikers kunnen hun bijlagen verwijderen of meer toevoegen, door hun post te veranderen. De toegelaten bestand extensies en grootte werden ingesteld door de forum beheerder. Sommige forums laten toe om bijlage van afbeeldingen weer te geven in de post of ze als tumbnails te vertonen onder de post.
  
To offer more than five choices in a poll, users should simply select ''Add Option'' as many times as desired.
+
== Een nieuwe poll starten ==
  
Depending on set permissions for certain [[membergroups]], some users may be able to add a poll to an existing topic.
+
Een poll is eigenlijk een topic waar een vraag en stem mogelijkheden aan toegevoegd zijn, gestart door ''Nieuwe poll'' te selecteren in plaats van ''Nieuw topic'' zoals hierboven beschreven. Om een poll te posten is het noodzakelijk om het ''Vraag'' veld en op zijn minst 2 van de ''Optie'' velden in te vullen in aanvulling op de ''Onderwerp'' en ''Bericht'' velden die vereist zijn bij een standaard topic. De gebruiker vult dan de verschillende opties naar wens in. Let wel dat alleen het bericht te zien zal zijn als men het bericht bekijkt voor het posten.
  
=== Poll Options ===
+
Om meer dan 5 keuze opties toe te voegen in een poll, moet de gebruiker gewoon ''Voeg optie toe'' selecteren zoveel als men maar wil.
  
When adding or modifying polls, users have a lot of options available to suit their needs.
+
Afhankelijk van de ingestelde permissies voor bepaalde {{llink|Membergroups|text=ledengroepen}}, kunnen sommige gebruikers een poll toevoegen aan een bestaand topic.
  
*'''Maximum votes per user''' - Under the ''Options'' field, the users will notice the ''Poll Option'' field, with the ''Maximum votes per user'' line. If the user would like voters to be able to vote more than once in a poll, they need to add the desired number of maximum votes per user.
+
=== Poll opties ===
*'''Run the poll for X days''' - If the user would like the poll to end or expire in a certain amount of days, they need to enter an integer in the ''Run the poll for X days'' field. If they leave this field blank, there will be no limit to how long the poll will run.
 
*'''Allow users to change vote''' - If the user would like to give the voters the option to change their votes, check the ''Allow users to change vote'' checkbox. If this option is left unchecked, voters will not be allowed to change their votes.
 
*'''Show the polls results to anyone''' - A user should select this option if they want anyone (members/guests) to be able to view the poll results.
 
*'''Only show the results after someone has voted''' - Users should select this option to show the poll's results only after a member has voted. Only registered members may vote in polls.
 
*'''Only show the results after the poll has expired''' - Users should select this option if they want to show the poll's results, only after the poll has expired. For this option to be available, they must have changed the ''Run the poll for X days'' field to a number above zero.
 
*'''Reset Vote Count''' - Users should check this if they want to reset all vote counts to zero.
 
*'''Save and Preview''' - Just like when a user wishes to post, they have the option of previewing their poll's changes before saving them.
 
  
== Posting an Event to the Calendar ==
+
Bij het toevoegen of wijzigen van polls, hebben gebruikers veel opties beschikbaar om aan hun behoefte te voldoen.
  
If the calendar is enabled on a forum and users are given the permission to post calendar events, users will be able to ''Post an Event'' to the [[calendar]], by selecting ''Calendar'' from the main menu, followed by ''Post Event'' from the calendar screen. If the option is enabled, users may also be able to simply select the day of the month to post a new event on that day. In addition to this, if a user has the proper permissions, they may see a ''Link to Calendar'' link at the bottom of each topic. Selecting this link allows users to post a new Event in the calendar, linked to the topic they were viewing when they selected the ''Link to Calendar'' link.
+
*'''Maximum aantal stemmen per gebruiker''' - onder de optie velden van de vraag, zal de gebruiker de ''Poll instellingen'' zien met de ''Maximum aantal stemmen per gebruiker'', als de gebruiker wil dat men meer dan 1 keer kan stemmen per persoon in een poll, dan moeten ze het maximum aantal keer dat een persoon kan stemmen invullen.
  
== Quoting a Post ==
+
*'''Activeer de poll voor X dagen''' - Als de gebruiker wil dat de poll verloopt of stopt in een bepaald aantal dagen, moeten ze een aantal invullen in het ''Activeer de poll voor X dagen'' veld, als ze het veld leeg laten zal er geen limiet zijn op hoe lang de poll zal lopen.
  
To reply to a post by quoting it, you can either select the ''Quote'' button for the relevant post or select the ''Reply'' button followed by ''Insert Quote'' from the relevant post in the ''Topic Summary'' below, but note that:
+
*'''Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen''' - Als de gebruiker de mensen toelating wil geven om hun stem te veranderen, vink dan ''Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen'' aan. Als deze optie niet aangevinkt is zal  niemand zijn stem kunnen wijzigen.
  
* Both of these options add a link to the original post showing the name of the poster and the date and time of the post, whereas the Bulletin Board Code '''quote''' tag simply quotes the relevant post without this additional information.
+
*'''Laat iedereen de uitslag zien van deze poll.''' - Een gebruiker moet deze optie aanvinken als ze iemand (leden/gasten) de poll resultaten willen laten zien.
* You can retain or add the 'author' attribute independently of the full '''quote''' function.
+
*'''Laat de uitslag alleen zien nadat iemand heeft gestemd.''' - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat men gestemd heeft. Alleen geregistreerd gebruikers mogen stemmen in de poll.
  
== Modifying or Deleting a Post ==
+
*'''Laat de uitslag alleen zien nadat de stemperiode is afgelopen.''' - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat de poll verlopen is. Om deze optie te kunnen gebruiken moet men het ''Activeer de poll voor X dagen'' ingevuld hebben met een getal boven 0.
  
To modify a post, select the ''Modify'' link or "paper and pencil" icon and make your changes. Most forums are likely to be configured to show the date and time of the last edit, but the administrator(s) may also allow a short period of time to elapse before this happens.
+
*'''Reset het aantal stemmen''' - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze de aantal stemmen weer op 0 willen zetten.
 +
*'''Verzenden en bekijken''' - Net zoals een gebruiker wil posten, hebben ze de optie om hun polls eerst te bekijken voor ze te verzenden.
  
To delete a post, select the ''Remove'' button followed by ''OK'' from the ''Remove this message?'' box that will appear. Some forums may also allow you to remove topics or polls that you start, but the buttons for these are usually at the bottom of the page.
+
Alle board moderators kunnen polls aanpassen en de bovenstaande acties uitvoeren alsook het resultaat van de poll bekijken op elk gewenst moment terwijl de poll nog loopt. Moderators kunnen ook een poll verwijderen en het stemmen sluiten.
  
It is up to your forum's administrator to set the permissions that determine who will be allowed to '''Modify''' and '''Delete''' posts, and for how long after making the original post.
+
== Een post citeren ==
  
== Viewing Unread Posts and Replies ==
+
Er zijn 2 mogelijkheden om op een post te antwoorden door het te citeren. De eerste mogelijkheid is door de ''Citaat'' knop bovenaan recht in de post te selecteren. De tweede mogelijkheid is om de ''Reageer'' knop te selecteren die je naar het ''Antwoord'' veld brengt. Op deze pagina kan je een bericht citeren uit de ''Samenvatting van topic'' die zich onder de berichten opmaak bevindt. Klik gewoon op de ''Voeg een citaat toe'' naast de relevante post.
  
SMF has several options for users to view unread posts. Unread posts are topics and replies that have not been viewed by the user. The most common way to view unread posts is through the links in the userbox near the top of the forum.
+
* Beide opties hierboven voegen een link toe naar de originele post die de naam van de poster en de datum en tijd vermelden van de post. Deze informatie is toegevoegd door toevoegingen in openingsquote tag (author=, link=topic=, date=). Terwijl de gewone BBC code '''Voeg citaat toe''' gewoon de desbetreffende post citeert zonder enige extra informatie.
 +
* Je kan de 'auteur' beschrijving vasthouden of toevoegen onafhankelijk van de volledige '''Voeg citaat toe''' optie.
  
* '''View unread since last visit''' – Selecting this option displays a list of the topics which have had new posts in them since the user's last visit. The user has the ability to select to try all unread topics which will display any topic with unread posts, regardless of their last visit.
+
== Veranderen of verwijderen van een post ==
* '''View unread replies to your posts''' – Selecting this option displays a list of topics the user has participated in that have unread replies.
 
  
Users may also choose to view unread posts outside of the userbox.
+
To modify a post, select the ''Modify'' link or the [[File:Modify inline.gif]] icon and make your changes. Most forums are likely to be configured to show the date and time of the last edit, but the administrator(s) may also allow a short period of time to elapse before this happens.
  
* '''View Unread Posts by board''' - Selecting this option will display a list of topics with unread posts found inside the selected board.
+
Om een post te verwijderen, selecteer je de ''Verwijder'' knop gevolgd door ''ok'' van de ''Verwijder dit bericht?'' box die tevoorschijn komt. Sommige forums kunnen je ook toelating geven om topics of polls te verwijderen die jezelf startte, maar de knoppen daarvoor zijn gewoonlijk onderaan de pagina. Het is niet mogelijk voor gebruikers om hun eerste post in een nieuw topic als er al antwoorden gepost werden.
* '''Recent posts on the board index''' - If enabled by the administrator, this will display a list of recent posts on the bottom of the board index. This is displayed by post, not by topic, so hot topics may dominate this section. Selecting the icon to the left of the recent posts will enable each post to be read from another screen.
 
* '''View Unread Posts by category''' - Selecting this option will display a list of unread posts from the boards inside the selected category.
 
  
{{As a regular user}}
+
Het is aan je forum beheerder om permissies in te stellen die vaststellen wie toelating heeft om posten te '''Veranderen''' en te '''Verwijderen''' en voor hoelang na het maken van de originele post.
 +
{{ {{Localized|As a regular user}}}}

Latest revision as of 05:50, 21 July 2014

Als een gebruiker zich registreert en inlogt op een forum, willen ze mogelijk ook berichten plaatsen. Berichten plaatsen is een vrij gemakkelijk proces. Het kan echter per board wel afhangen van bepaalde instellingen of je er kan posten of niet alsook door toelatingen die wel of niet gegeven zijn aan ledengroepen.

Een nieuw onderwerp starten

Blader door de boards waar je wil posten en druk de Nieuw Topic knop in (in het standaard thema staat deze bovenaan en onderaan in het board.) welke hen naar het Start Nieuw Topic scherm zal brengen. Terwijl dit scherm een aantal opties weergeeft zijn de meest belangrijke het Onderwerp veld en het veld van het Bericht (Niet zo benoemd maar wel duidelijk door zijn grootte.) Dus geef een onderwerp in en begin met het typen (of plakken) van je bericht in het tekstveld. Als je tevreden bent met je gewone tekst bericht kan je het plaatsen door op de knop Verzenden te drukken en/of eerst te bekijken door op de knop Bekijken te drukken. Sommige forums kunnen ingesteld zijn om een bijkomende spellingscontrole knop aan te bieden naast de Verzenden en Bekijken opties.

Antwoorden op een onderwerp of poll

Om een bericht te plaatsen in een bestaand topic klik je op de Reageer knop, welke zich onderaan en bovenaan een topic bevindt. Als je antwoord op een bericht is het niet noodzakelijk om iets in te vullen in het onderwerpveld tenzij je wil veranderen wat daar al staat. Om te stemmen in een poll moet je alleen je gekozen optie(s) selecteren en dan op Stem drukken. Het kan zijn dat je ook andere dingen kan doen met de berichten zoals een bijlage toevoegen.

Als 'snel beantwoorden' ingeschakeld staat, zal er ook een eenvoudig antwoord veld onderaan de pagina staan waar je kan antwoorden, maar je zal dan manueel je BBC code en smileys moeten ingeven als u deze wilt gebruiken.

Standaard berichten opties

 • Berichticoon - Dit inklapbaar menu laat gebruikers toe om het standaard berichticoon te wijzigen dat voor het onderwerp staat naar iets dat samen gaat met hun gemoed of doel van het bericht.
 • Bulletin Board code - Bulletin Board Code (of BBC) is een belangrijke optie om het uitzicht en opstelling van berichten te veranderen. Terwijl het de tekst beïnvloed in ongeveer dezelfde manier als de tekst opties in eender welke tekstverwerker zal het berichten scherm zich niet in een WYSIWYG manier gedragen, dus gebruikers zullen altijd hun berichten eerst moeten bekijken als ze willen weten hoe het er uit gaat zien wanneer het verzonden is.
 • WYSIWYG - Wat je ziet is wat je krijgt. In plaats van BBCode zullen de effecten op de tekst in het tekstvenster verschijnen. Je schakelt WYSIWIG aan of uit door op de WYSIWIG knop te drukken. Toggle View.

Extra opties

De volgende opties kunnen standaard worden weergegeven in een aantal forums, maar in sommige staan deze in een in/uitklapbaar paneel:

 • Breng me op de hoogte als er reacties zijn - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze e-mail notificaties willen ontvangen indien er antwoorden zijn op het topic.
 • Terug naar dit topic. - Gebruikers moeten dit aanvinken om terug naar het topic te gaan (in plaats van de berichten index) na het posten.
 • Gebruik geen smileys. - Gebruikers moeten dit aanvinken om te voorkomen dat sommige karakter combinaties in hun post zouden omgezet worden in smileys.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor beheerders en leden met speciale permissies:

 • Kondig dit topic aan - Dit zal het topic verzenden zoals een nieuwsbrief via e-mail, ofwel naar alle leden die dit topic kunnen zien of naar een deel van deze leden.
 • Sluit topic - Dit voorkomt dat leden die geen moderatie privileges hebben kunnen posten in het topic.
 • Maak topic sticky - Dit laat het topic altijd bovenaan de berichten index verschijnen.
 • Verplaats topic - Dit verplaatst het topic naar een ander board.
 • Bijlages - Indien ingeschakeld, laat dit de leden toe om een bijlage aan hun posten toe te voegen op dezelfde manier als de meeste e-mail programma's. Gebruikers moeten gewoon bladeren naar het relevante bestand op hun computer voor dat ze Verzenden selecteren. Meerder bijlage (tot een limiet die door het beheer ingesteld is) kunnen toegevoegd worden aan een post door de Meer bijlage link te selecteren. Gebruikers kunnen hun bijlagen verwijderen of meer toevoegen, door hun post te veranderen. De toegelaten bestand extensies en grootte werden ingesteld door de forum beheerder. Sommige forums laten toe om bijlage van afbeeldingen weer te geven in de post of ze als tumbnails te vertonen onder de post.

Een nieuwe poll starten

Een poll is eigenlijk een topic waar een vraag en stem mogelijkheden aan toegevoegd zijn, gestart door Nieuwe poll te selecteren in plaats van Nieuw topic zoals hierboven beschreven. Om een poll te posten is het noodzakelijk om het Vraag veld en op zijn minst 2 van de Optie velden in te vullen in aanvulling op de Onderwerp en Bericht velden die vereist zijn bij een standaard topic. De gebruiker vult dan de verschillende opties naar wens in. Let wel dat alleen het bericht te zien zal zijn als men het bericht bekijkt voor het posten.

Om meer dan 5 keuze opties toe te voegen in een poll, moet de gebruiker gewoon Voeg optie toe selecteren zoveel als men maar wil.

Afhankelijk van de ingestelde permissies voor bepaalde ledengroepen (en), kunnen sommige gebruikers een poll toevoegen aan een bestaand topic.

Poll opties

Bij het toevoegen of wijzigen van polls, hebben gebruikers veel opties beschikbaar om aan hun behoefte te voldoen.

 • Maximum aantal stemmen per gebruiker - onder de optie velden van de vraag, zal de gebruiker de Poll instellingen zien met de Maximum aantal stemmen per gebruiker, als de gebruiker wil dat men meer dan 1 keer kan stemmen per persoon in een poll, dan moeten ze het maximum aantal keer dat een persoon kan stemmen invullen.
 • Activeer de poll voor X dagen - Als de gebruiker wil dat de poll verloopt of stopt in een bepaald aantal dagen, moeten ze een aantal invullen in het Activeer de poll voor X dagen veld, als ze het veld leeg laten zal er geen limiet zijn op hoe lang de poll zal lopen.
 • Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen - Als de gebruiker de mensen toelating wil geven om hun stem te veranderen, vink dan Sta gebruikers toe hun stem te wijzigen aan. Als deze optie niet aangevinkt is zal niemand zijn stem kunnen wijzigen.
 • Laat iedereen de uitslag zien van deze poll. - Een gebruiker moet deze optie aanvinken als ze iemand (leden/gasten) de poll resultaten willen laten zien.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat iemand heeft gestemd. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat men gestemd heeft. Alleen geregistreerd gebruikers mogen stemmen in de poll.
 • Laat de uitslag alleen zien nadat de stemperiode is afgelopen. - Gebruikers moeten deze optie aanvinken om alleen de resultaten te tonen nadat de poll verlopen is. Om deze optie te kunnen gebruiken moet men het Activeer de poll voor X dagen ingevuld hebben met een getal boven 0.
 • Reset het aantal stemmen - Gebruikers moeten dit aanvinken als ze de aantal stemmen weer op 0 willen zetten.
 • Verzenden en bekijken - Net zoals een gebruiker wil posten, hebben ze de optie om hun polls eerst te bekijken voor ze te verzenden.

Alle board moderators kunnen polls aanpassen en de bovenstaande acties uitvoeren alsook het resultaat van de poll bekijken op elk gewenst moment terwijl de poll nog loopt. Moderators kunnen ook een poll verwijderen en het stemmen sluiten.

Een post citeren

Er zijn 2 mogelijkheden om op een post te antwoorden door het te citeren. De eerste mogelijkheid is door de Citaat knop bovenaan recht in de post te selecteren. De tweede mogelijkheid is om de Reageer knop te selecteren die je naar het Antwoord veld brengt. Op deze pagina kan je een bericht citeren uit de Samenvatting van topic die zich onder de berichten opmaak bevindt. Klik gewoon op de Voeg een citaat toe naast de relevante post.

 • Beide opties hierboven voegen een link toe naar de originele post die de naam van de poster en de datum en tijd vermelden van de post. Deze informatie is toegevoegd door toevoegingen in openingsquote tag (author=, link=topic=, date=). Terwijl de gewone BBC code Voeg citaat toe gewoon de desbetreffende post citeert zonder enige extra informatie.
 • Je kan de 'auteur' beschrijving vasthouden of toevoegen onafhankelijk van de volledige Voeg citaat toe optie.

Veranderen of verwijderen van een post

To modify a post, select the Modify link or the Modify inline.gif icon and make your changes. Most forums are likely to be configured to show the date and time of the last edit, but the administrator(s) may also allow a short period of time to elapse before this happens.

Om een post te verwijderen, selecteer je de Verwijder knop gevolgd door ok van de Verwijder dit bericht? box die tevoorschijn komt. Sommige forums kunnen je ook toelating geven om topics of polls te verwijderen die jezelf startte, maar de knoppen daarvoor zijn gewoonlijk onderaan de pagina. Het is niet mogelijk voor gebruikers om hun eerste post in een nieuw topic als er al antwoorden gepost werden.

Het is aan je forum beheerder om permissies in te stellen die vaststellen wie toelating heeft om posten te Veranderen en te Verwijderen en voor hoelang na het maken van de originele post.