Difference between revisions of "Logging In/no" From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Created page with "Hvis passordet er glemt eller mistet, kan du få nytt passord ved å velge alternativet Glemt passordet? fra innloggingsbildet. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen for ko...")
(Created page with "Dersom medlemmet ikke har valgt et hemmelig spørsmål, sendes det en e-post til medlemmet som inneholder en lenke for tilbakestilling av passordet. Når medlemmet klikker på le...")
Line 41: Line 41:
 
Hvis passordet er glemt eller mistet, kan du få nytt passord ved å velge alternativet Glemt passordet? fra innloggingsbildet. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen for kontoen for å begynne å tilbakestille passordet.
 
Hvis passordet er glemt eller mistet, kan du få nytt passord ved å velge alternativet Glemt passordet? fra innloggingsbildet. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen for kontoen for å begynne å tilbakestille passordet.
  
If the member has not set a secret question, an email containing a password reset link is automatically sent to the member's email address. Selecting the link allows the member to choose a new password. If a secret question has been set, they will be given the option of receiving the email or answering their question.
+
Dersom medlemmet ikke har valgt et hemmelig spørsmål, sendes det en e-post til medlemmet som inneholder en lenke for tilbakestilling av passordet. Når medlemmet klikker på lenken tillates medlemmet å velge et nytt passord. Dersom medlemmet har valgt et hemmelig spørsmål, får medlemmet muligheten til å velge å motta e-post eller svare på spørsmålet.
  
 
After answering their secret question correctly, a member may choose a new password. The password takes effect and can be used to login immediately.
 
After answering their secret question correctly, a member may choose a new password. The password takes effect and can be used to login immediately.

Revision as of 14:41, 2 August 2011

Når registreringsprosessen er fullført, vil du kunne logge inn på nettstedet for første gang. Etter det, vil du kunne velge om de vil forbli innlogget for alltid eller bli logget ut etter hvert besøk.

Innlogging

Du må logge inn etter registreringen og etter å ha blitt logget ut fra et tidligere besøk. Du kan velge å bruke det normale innloggingsskjermbilde eller alternativet for rask innlogging.

Login form no.jpg

Skjermbilde for innlogging

Dette er skjermbildet du ser når du bruker alternativet "Logg inn" på hovedmenyen. Det er også dette du ser ved innlogging på forum ”kun for medlemmer”.

  • Brukernavn - Medlemmets brukernavn
  • Passord - Medlemmets passord
  • OpenID - Medlemmets OpenID
  • Innloggingstid i minutter - Antall minutter nettleserens informasjonskapsel vil vare før den utløper
  • Forbli alltid innlogget - Gjør at nettleserens informasjonskapsel ikke utløper

Når du bruker en datamaskin som har flere brukere, bør du sannsynligvis ikke være innlogget for en lengre periode, med mindre de husker å logge ut når du er ferdig. Ved å forlate en konto innlogget på en delt datamaskin gjør du deg sårbar ved at noen andre enn deg selv bruker kontoen.

Quick login no.jpg

Hurtiginnlogging

Et SMF forum kan konfigureres til å tillate innlogging fra alle sider. Dette kalles hurtiginnlogging. I standardtemaet vises innloggingen i det øverste venstre hjørne på hver side. Andre temaer kan plassere den på forskjellige steder. Dersom hurtiginnloggingen er deaktivert eller ikke kan ses, kan innloggingsbildet nås fra hovedmenyen.

Innloggingstiden i nedtrekksliste tilsvarer minuttene som du ønsker å være innlogget, som er det samme alternativet fra innloggingsbildet.Ved å velge Alltid fra nedtrekkslisten er dette det samme som å velge Forbli alltid innlogget på innloggingsbildet.

Authentication reminder no.jpg
Authentication reminder2 no.jpg

Passordpåminnelse

Hvis passordet er glemt eller mistet, kan du få nytt passord ved å velge alternativet Glemt passordet? fra innloggingsbildet. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen for kontoen for å begynne å tilbakestille passordet.

Dersom medlemmet ikke har valgt et hemmelig spørsmål, sendes det en e-post til medlemmet som inneholder en lenke for tilbakestilling av passordet. Når medlemmet klikker på lenken tillates medlemmet å velge et nytt passord. Dersom medlemmet har valgt et hemmelig spørsmål, får medlemmet muligheten til å velge å motta e-post eller svare på spørsmålet.

After answering their secret question correctly, a member may choose a new password. The password takes effect and can be used to login immediately.

Logg ut

When you have finished browsing the forum, you may decide to logout. Perhaps you share a workstation with someone else, in which case leaving yourself logged in would not be a good idea. So select the Logout option from the Main Menu and the Forum should log you out, turning you into an instant guest, clearing your name from the list of users online and safeguarding your Forum identity until you choose to login again.