Difference between revisions of "Logging In/no" From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Updating to match new version of source page)
(Updating to match new version of source page)
Line 7: Line 7:
  
 
Du må logge inn etter registreringen og etter å ha blitt logget ut fra et tidligere besøk. Du kan velge å bruke det normale innloggingsskjermbilde eller alternativet for rask innlogging.
 
Du må logge inn etter registreringen og etter å ha blitt logget ut fra et tidligere besøk. Du kan velge å bruke det normale innloggingsskjermbilde eller alternativet for rask innlogging.
<br clear="both" />
 
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
+
{{Image|login_form.jpg|thumb|400px}}
[[Image:login_form_no.jpg|thumb|400px]]
 
</div>
 
  
 
===Skjermbilde for innlogging===
 
===Skjermbilde for innlogging===
Line 23: Line 20:
 
*'''Forbli alltid innlogget''' - Gjør at nettleserens informasjonskapsel ikke utløper
 
*'''Forbli alltid innlogget''' - Gjør at nettleserens informasjonskapsel ikke utløper
  
Når du bruker en datamaskin som har flere brukere, bør du sannsynligvis ikke være innlogget for en lengre periode, med mindre de husker å logge ut når du er ferdig. Ved å forlate en konto innlogget på en delt datamaskin gjør du deg sårbar ved at noen andre enn deg selv bruker kontoen.
+
When using a shared computer, a member probably should not stay logged in for a long time or check the Always stay logged in option, unless they remember to log out when finished. Leaving an account logged in on a shared computer makes it vulnerable to use by someone other than the member.
<br clear="both" />
 
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
+
{{Image|quick_login.jpg|thumb|400px}}
[[Image:quick_login_no.jpg|thumb|400px]]
 
</div>
 
  
 
===Hurtiginnlogging===
 
===Hurtiginnlogging===
Line 35: Line 29:
  
 
Innloggingstiden i nedtrekksliste tilsvarer minuttene som du ønsker å være innlogget, som er det samme alternativet fra innloggingsbildet.Ved å velge Alltid fra nedtrekkslisten er dette det samme som å velge Forbli alltid innlogget på innloggingsbildet.
 
Innloggingstiden i nedtrekksliste tilsvarer minuttene som du ønsker å være innlogget, som er det samme alternativet fra innloggingsbildet.Ved å velge Alltid fra nedtrekkslisten er dette det samme som å velge Forbli alltid innlogget på innloggingsbildet.
<br clear="both" />
 
  
<div class="mw-translate-fuzzy">
+
{{Image|authentication_reminder.jpg|thumb|400px}}
[[Image:authentication_reminder_no.jpg|thumb|400px]]
+
{{Image|authentication_reminder2.jpg|thumb|400px}}
[[Image:authentication_reminder2_no.jpg|thumb|400px]]
 
</div>
 
  
 
=== Passordpåminnelse ===
 
=== Passordpåminnelse ===
Line 51: Line 42:
  
 
Etter å ha svart riktig på det hemmelige spørsmålet, kan medlemmet velge et nytt passord. Passordet virker med en gang og kan brukes til å logge inn umiddelbart.
 
Etter å ha svart riktig på det hemmelige spørsmålet, kan medlemmet velge et nytt passord. Passordet virker med en gang og kan brukes til å logge inn umiddelbart.
<br clear="both" />
+
 
 
===Logg ut===
 
===Logg ut===
  
 
Når du er ferdig å lese på forumet, kan du velge å logge ut. Kanskje du deler en arbeidsstasjon med noen andre, i tilfelle vil det ikke være en god idé å forlate datamaskinen innlogget. Så velg ''Logg ut'' fra hovedmenyen og Forumet bør logge deg ut umiddelbar og du blir en gjest. Navnet ditt fjernes  fra listen over brukere som er innlogget og din forumidentitet skjules inntil du velger å logge inn igjen.
 
Når du er ferdig å lese på forumet, kan du velge å logge ut. Kanskje du deler en arbeidsstasjon med noen andre, i tilfelle vil det ikke være en god idé å forlate datamaskinen innlogget. Så velg ''Logg ut'' fra hovedmenyen og Forumet bør logge deg ut umiddelbar og du blir en gjest. Navnet ditt fjernes  fra listen over brukere som er innlogget og din forumidentitet skjules inntil du velger å logge inn igjen.
 
{{ {{Localized|As a regular user}}}}
 
{{ {{Localized|As a regular user}}}}

Revision as of 02:50, 18 July 2013

Når registreringsprosessen er fullført, vil du kunne logge inn på nettstedet for første gang. Etter det, vil du kunne velge om de vil forbli innlogget for alltid eller bli logget ut etter hvert besøk.

Innlogging

Du må logge inn etter registreringen og etter å ha blitt logget ut fra et tidligere besøk. Du kan velge å bruke det normale innloggingsskjermbilde eller alternativet for rask innlogging.

Login form.jpg

Skjermbilde for innlogging

Dette er skjermbildet du ser når du bruker alternativet "Logg inn" på hovedmenyen. Det er også dette du ser ved innlogging på forum ”kun for medlemmer”.

  • Brukernavn - Medlemmets brukernavn
  • Passord - Medlemmets passord
  • OpenID - Medlemmets OpenID
  • Innloggingstid i minutter - Antall minutter nettleserens informasjonskapsel vil vare før den utløper
  • Forbli alltid innlogget - Gjør at nettleserens informasjonskapsel ikke utløper

When using a shared computer, a member probably should not stay logged in for a long time or check the Always stay logged in option, unless they remember to log out when finished. Leaving an account logged in on a shared computer makes it vulnerable to use by someone other than the member.

Quick login.jpg

Hurtiginnlogging

Et SMF forum kan konfigureres til å tillate innlogging fra alle sider. Dette kalles hurtiginnlogging. I standardtemaet vises innloggingen i det øverste venstre hjørne på hver side. Andre temaer kan plassere den på forskjellige steder. Dersom hurtiginnloggingen er deaktivert eller ikke kan ses, kan innloggingsbildet nås fra hovedmenyen.

Innloggingstiden i nedtrekksliste tilsvarer minuttene som du ønsker å være innlogget, som er det samme alternativet fra innloggingsbildet.Ved å velge Alltid fra nedtrekkslisten er dette det samme som å velge Forbli alltid innlogget på innloggingsbildet.

Authentication reminder.jpg
Authentication reminder2.jpg

Passordpåminnelse

Hvis passordet er glemt eller mistet, kan du få nytt passord ved å velge alternativet Glemt passordet? fra innloggingsbildet. Skriv inn brukernavnet eller e-postadressen for kontoen for å begynne å tilbakestille passordet.

Dersom medlemmet ikke har valgt et hemmelig spørsmål, sendes det en e-post til medlemmet som inneholder en lenke for tilbakestilling av passordet. Når medlemmet klikker på lenken tillates medlemmet å velge et nytt passord. Dersom medlemmet har valgt et hemmelig spørsmål, får medlemmet muligheten til å velge å motta e-post eller svare på spørsmålet.

Etter å ha svart riktig på det hemmelige spørsmålet, kan medlemmet velge et nytt passord. Passordet virker med en gang og kan brukes til å logge inn umiddelbart.

Logg ut

Når du er ferdig å lese på forumet, kan du velge å logge ut. Kanskje du deler en arbeidsstasjon med noen andre, i tilfelle vil det ikke være en god idé å forlate datamaskinen innlogget. Så velg Logg ut fra hovedmenyen og Forumet bør logge deg ut umiddelbar og du blir en gjest. Navnet ditt fjernes fra listen over brukere som er innlogget og din forumidentitet skjules inntil du velger å logge inn igjen.