Difference between revisions of "Logging In/nl"

From Online Manual

Jump to: navigation, search
(Translation)
(Updating to match new version of source page)
Line 7: Line 7:
  
 
Je moet inloggen na registratie en nadat je uitgelogd werd na een eerder bezoek. Je hebt de keuze tussen het normale inlog scherm en de snelle inlog opties.
 
Je moet inloggen na registratie en nadat je uitgelogd werd na een eerder bezoek. Je hebt de keuze tussen het normale inlog scherm en de snelle inlog opties.
 +
<br clear="both" />
  
 +
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
[[Image:login_form.jpg|thumb|400px]]
 
[[Image:login_form.jpg|thumb|400px]]
 +
</div>
  
 
===Het inlog scherm===
 
===Het inlog scherm===
Line 21: Line 24:
  
 
Als je een gezamenlijke computer gebruikt zou een gebruiker niet altijd ingelogd mogen blijven of ook niet de optie Altijd ingelogd blijven mogen aanvinken, tenzij ze onthouden om uit te loggen als ze klaar zijn. Een account ingelogd laten op een gezamenlijke computer maakt het kwetsbaar om gebruikt te worden door iemand anders dan de gebruiker.
 
Als je een gezamenlijke computer gebruikt zou een gebruiker niet altijd ingelogd mogen blijven of ook niet de optie Altijd ingelogd blijven mogen aanvinken, tenzij ze onthouden om uit te loggen als ze klaar zijn. Een account ingelogd laten op een gezamenlijke computer maakt het kwetsbaar om gebruikt te worden door iemand anders dan de gebruiker.
 +
<br clear="both" />
  
 +
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
[[Image:quick_login.jpg|thumb|400px]]
 
[[Image:quick_login.jpg|thumb|400px]]
 +
</div>
  
 
===De snelle inlog===
 
===De snelle inlog===
Line 29: Line 35:
  
 
Het uit klap menu van de sessie lengte correspondeert met de minuten om ingelogd te blijven van het inlog scherm. Hetzelfde geld voor het selecteren van Blijvend in het uit klap menu dat hetzelfde is als Altijd ingelogd blijven aan te vinken in het inlog scherm.
 
Het uit klap menu van de sessie lengte correspondeert met de minuten om ingelogd te blijven van het inlog scherm. Hetzelfde geld voor het selecteren van Blijvend in het uit klap menu dat hetzelfde is als Altijd ingelogd blijven aan te vinken in het inlog scherm.
 +
<br clear="both" />
  
 +
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
[[Image:authentication_reminder.jpg|thumb|400px]]
 
[[Image:authentication_reminder.jpg|thumb|400px]]
 
[[Image:authentication_reminder2.jpg|thumb|400px]]
 
[[Image:authentication_reminder2.jpg|thumb|400px]]
 +
</div>
  
 
===Herinner wachtwoord===
 
===Herinner wachtwoord===

Revision as of 09:32, 13 November 2011

Zodra je het registratie proces beëindigd hebt, zal je in staat zijn voor de eerste keer in te loggen op de site. Nadien kan je kiezen of je voor altijd ingelogd wil blijven of uitgelogd op het eind van je bezoek.

Inloggen

Je moet inloggen na registratie en nadat je uitgelogd werd na een eerder bezoek. Je hebt de keuze tussen het normale inlog scherm en de snelle inlog opties.

Login form.jpg

Het inlog scherm

Dit is het scherm dat je ziet als je de "Inloggen" optie van het hoofdmenu gebruikt. Het is ook het eerste dat je zal zien in een forum voor 'alleen leden'.

  • Gebruikersnaam - De gebruikersnaam van het lid.
  • Wachtwoord - Het wachtwoord van het lid.
  • Open ID - Het open ID van het lid.
  • Aantal minuten dat je ingelogd blijft - Het aantal minuten dat de browser cookie zal meegaan alvorens te vervallen.
  • Altijd ingelogd blijven - Laat de browser cookie nooit vervallen.

Als je een gezamenlijke computer gebruikt zou een gebruiker niet altijd ingelogd mogen blijven of ook niet de optie Altijd ingelogd blijven mogen aanvinken, tenzij ze onthouden om uit te loggen als ze klaar zijn. Een account ingelogd laten op een gezamenlijke computer maakt het kwetsbaar om gebruikt te worden door iemand anders dan de gebruiker.

Quick login.jpg

De snelle inlog

Een SMF forum kan ingesteld worden om in te loggen van elke pagina. Dit noemt men snelle inlog. In het standaard thema staat het bovenaan link van elke pagina. Andere thema's kunnen het geplaatst hebben op andere locaties. Als snelle inlog uitgeschakeld is of niet gezien kan worden kan het inlog scherm nog altijd opgevraagd worden via het hoofdmenu.

Het uit klap menu van de sessie lengte correspondeert met de minuten om ingelogd te blijven van het inlog scherm. Hetzelfde geld voor het selecteren van Blijvend in het uit klap menu dat hetzelfde is als Altijd ingelogd blijven aan te vinken in het inlog scherm.

Authentication reminder.jpg
Authentication reminder2.jpg

Herinner wachtwoord

Als een Wachtwoord vergeten of verloren is kan het opnieuw ingesteld worden door de Wachtwoord vergeten? optie te selecteren van het inlog scherm. De gebruikersnaam of het e-mail adres van het account word vereist om te starten met het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als het lid geen geheime vraag heeft ingesteld, word er automatisch een e-mail gestuurd naar het e-mail adres van het lid met een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Als het lid de link selecteert heeft hij de mogelijkheid een nieuw wachtwoord te kiezen. Als er een geheime vraag is ingesteld, zullen ze de optie krijgen om de mail te ontvangen of hun vraag te beantwoorden.

Nadat ze hun geheime vraag juist beantwoord hebben, zal een lid een nieuw wachtwoord kunnen kiezen. Het wachtwoord is onmiddellijk actief en kan ook meteen gebruikt worden om in te loggen.

Uitloggen

Als je gedaan hebt met door het forum te bladeren, kan je beslissen om uit te loggen. Misschien deel je een computer met iemand anders, in dit geval is ingelogd blijven geen goed idee. Dus selecteer de Uitloggen optie in het hoofdmenu en het forum zou je moeten uitloggen en zal je direct in een gast veranderen en je naam wissen uit de lijst van de gebruikers online en je forum identiteit veilig houden tot je beslist om weer in te loggen.