Registering/ro

From Online Manual

< Registering
Revision as of 12:57, 7 September 2014 by TrueZone (talk | contribs) (Created page with "O formă de verificare vizuală poate fi prezenta pentru a confirma că un vizitator este de fapt o persoană și nu un bot. Această verificare poate fi solicitată în două...")
Jump to: navigation, search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Când un utilizator creează un forum SMF, sau dorește să adere la un alt forum SMF, el ar trebui să înregistreze un cont. Acest lucru ii va permite să-si mențină o identitate proprie în timp ce scrie mesaje, să urmareasca ce anume vrea sa citeasca, indiferent de locul unde se afla sau ce calculator foloseste. El va putea să-si completeze un Profil (en) personal sa foloseasca mesaj personal (en) incorporate. El va avea, de asemenea, posibilitatea de a se abona la notificări prin e-mail, sa-si monitorizeze activitatea de pe forum și chiar mai mult de atat.

Cand si cum ne inregistram

Certain forums may choose to restrict access to the full forum or selected areas, allowing only registered members to view the content. A guest should register when they wish to participate in forum discussions, visit a forum frequently, and access members-only areas and benefits.

Un vizitator este orice persoană sau web spider, care nu este conectat pe forum. Odată ce o persoană se înregistrează aceasta devine un membru, deși va apărea în continuare ca un vizitator până când se va conecta pe forum.

Membrii pot avea acces la profilul si optiunile de notificare care nu sunt disponibile pentru vizitatori, deși aceste opțiuni pot varia, în funcție de permisiunile care au fost stabilite de către administratorul forumului. Membrii pot fi, de asemenea, plasati în grupuri de membrii, făcuti moderatori sau administratori, ot primii permisiuni speciale și acces la zonele rezervate doar membrilor. Posibilitatea de a trimite mesaje personale, de a primi e-mailuri pe forum, si de posta noi sondaje și subiecte sunt unele dintre beneficiile suplimentare, care pot fi disponibile pentru membrii de pe forum.

Un vizitator se poate inregistra oricand, selectand optiunea inregistrare din meniul forumului

Ecranul de Inregistrare

Cele mai multe forumuri solicita ca un vizitator să accepte un acord de înregistrare, înainte ca procesul de înregistrare sa înceapă. Prin bifarea optiunii "Sunt de acord", el consimte a este de acord, pe întreaga durată a apartenenței la forum cu Termenii si Conditiile impuse membrilor acelui forum. Unele forumuri pot solicita, de asemenea, o vârstă minimă la inregistrare si solicita un contact un contract de la un adult.

Registration form.jpg

Upon arrival at the registration screen, a guest is requested to enter a username and a valid email address. Failure to use a valid email address may hinder registration, depending on how a forum is configured.

Opțiunea de a alege o metodă de autentificare este afișată numai dacă OpenID este permis, de către administratorul forumului, ca o opțiune de înregistrare. Dacă OpenID nu este permis, atunci trebuie introdusă o parolă.

O formă de verificare vizuală poate fi prezenta pentru a confirma că un vizitator este de fapt o persoană și nu un bot. Această verificare poate fi solicitată în două moduri - CAPTCHA și prin întrebări personalizate. Metoda CAPTCHA afișează o imagine care conține o colecție aleatorie de litere, pe care un vizitator trebuie să le introducă într-un câmp de text. Metoda de întrebări particularizate prezintă una sau mai multe întrebări relativ simple, la care vizitatorul trebuie să răspundă corect. Un forum poate fi configurat să utilizeze ambele metode, în același timp.

Once a guest completes the registration form, there are three possibilities for what is displayed next based on how the forum is configured.

  • Login - If registration is immediate, the new member will be automatically logged in after completing the registration form.
  • Activation - If a message about email activation is displayed, the new account must first be activated before login. An email with instructions how to proceed is sent to the new member's email address.
  • Approval - If a message about member approval is displayed, the new account must first be approved by an administrator before login. An email acknowledging the new member is sent to their email address. Another email may be sent later to inform them whether or not their application has been approved.

Activating a New Account

If a forum is configured to require email activation before login, an email will be sent to the email address provided at registration. The username and activation link are displayed in this e-mail. Selecting the activation link activates the member's account and prompts them to login. If a problem occurs with the activation link, the email also provides an activation code that can be used to complete the process. Note that a link to reset the password may be included in this e-mail, depending on the activation method enabled on the forum.

If a member attempts to login before completing the activation process, an error will be displayed noting that their email address must be validated. A Need another activation email? link is also displayed in case the email has somehow been lost.