Memberlist/nl

From Online Manual

Jump to: navigation, search

Bekijk alle leden

Onder voorwaarde dat je de nodige toelatingen hebt, kan je de Leden zien in de Hoofdmenu (en) of in het Infocentrum (en). Door op deze linken te klikken kom je in de Bekijk de Ledenlijst pagina, de standaard pagina voor de Ledenlijst. Er is ook een Zoek naar Leden pagina in dit gedeelte, waar je kan zoeken naar leden die geregistreerd zijn op het forum.

Op de Bekijk alle Leden pagina, zal je de lijst zien van alle op het forum geregistreerde leden. Verschillende pagina's worden gebruikt zodat er niet teveel leden op één pagina staan. Als er meer dan één pagina is, kunnen de andere pagina's van hier uit geselecteerd worden. Rechts bovenaan in de titel bar van de Ledenlijst staat elke letter van het alfabet. Deze letters worden gebruikt om ineens naar de gebruikersnaam van leden te gaan die met die letter beginnen, zodat je niet helemaal naar beneden hoeft te scrollen in verschillende pagina's om deze te vinden. Dit filtert er niet de gebruikersnamen uit die beginnen met een andere letter, maar dient eigenlijk meer als een rechtstreekse verwijzing naar de namen beginnende met die letter.

Alle gebruikersnamen in de ledenlijst kunnen worden gesorteerd op verschillende manieren: Status (Online/Offline), Gebruikersnaam, E-mail, Website, ICQ, AIM, YIM, MSN, Positie, Datum van Registratie en aantal Posten. De hoofding boven elke kolom zijn eveneens linken die kunnen gebruikt worden om de lijst te sorteren in opklimmende volgorde of in tegenovergestelde volgorde. Of om de volgorde gewoon om te draaien waarin de lijst momenteel gesorteerd staat.

Zoek naar leden

Deze sectie laat je toe om ofwel op een simpele manier naar leden van je forum te zoeken, of ervoor te kiezen je resultaten te filteren door bijkomende parameters te gebruiken. Je kan naar leden zoeken op basis van hun gebruikersnaam, e-mail adres, messenger naam, website of positie.

Het zoekresultaat zal passende resultaten tonen voor de term die je ingaf in het zoekveld. Als één van de additionele zoek parameters geselecteerd werden, zullen de resultaten ook dusdanig gefilterd zijn. Er wordt niet alleen op volledige exacte woorden gezocht, maar ook op delen van de tekst die met de zoekterm overeen stemmen. Indien de zoekterm alleen een deel van een woord weergeeft dat je zoekt, zullen er om deze reden dan ook veel meer resultaten getoond worden dan verwacht.

Sommige van de additionele zoek parameters hebben betrekking tot informatie die gebruikers ofwel kunnen kiezen om niet in hun profiel op te nemen (messenger naam, website) of welke ze kunnen kiezen niet toonbaar te maken voor het publiek (e-mail), dus als je deze parameters gebruikt kunnen mogelijk niet de gewenste zoekresultaten naar boven komen. Het zoekresultaat zal meer accuraat zijn naargelang meer letters/woorden gebruikt worden in het zoeken.