Logging In/nl

From Online Manual

Jump to: navigation, search


Je moet inloggen na registratie en nadat je uitgelogd werd na een eerder bezoek. Je hebt de keuze tussen het normale inlog scherm en de snelle inlog opties.

Login form.jpg

Het inlog scherm

Dit is het scherm dat je ziet als je de "Inloggen" optie van het hoofdmenu gebruikt. Het is ook het eerste dat je zal zien in een forum voor 'alleen leden'.

  • Gebruikersnaam - De gebruikersnaam van het lid.
  • Wachtwoord - Het wachtwoord van het lid.
  • Open ID - Het open ID van het lid. Dit wordt alleen getoond als de functie aangezet werd door de beheerder.
  • Aantal minuten dat je ingelogd blijft - Het aantal minuten dat de browser cookie zal meegaan alvorens te vervallen.
  • Altijd ingelogd blijven - Voorkomt dat de browser cookie vervallen.

Als men een gedeelde computer gebruikt, zou een lid beter niet voor een lange tijd ingelogd blijven of de "Altijd ingelogd blijven" optie aanvinken, tenzij ze onthouden om uit te loggen als ze klaar zijn. Als je een account open laat staan op een gedeelde computer maakt het mogelijk dat deze gebruikt wordt door iemand anders.

Quick login.jpg

De snelle inlog

Een SMF forum kan ingesteld worden om in te loggen van elke pagina. Dit noemt men snelle inlog. In het standaard thema staat het bovenaan link van elke pagina. Andere thema's kunnen het geplaatst hebben op andere locaties. Als snelle inlog uitgeschakeld is of niet gezien kan worden kan het inlog scherm nog altijd opgevraagd worden via het hoofdmenu.

Het uit klap menu van de sessie lengte correspondeert met de minuten om ingelogd te blijven van het inlog scherm. Hetzelfde geldt voor het selecteren van Blijvend in het uit klap menu dat hetzelfde is als Altijd ingelogd blijven aan te vinken in het inlog scherm.

Authentication reminder.jpg
Authentication reminder2.jpg

Herinner wachtwoord

Als een Wachtwoord vergeten of verloren is kan het opnieuw ingesteld worden door de Wachtwoord vergeten? optie te selecteren van het inlog scherm. De gebruikersnaam of het e-mail adres van het account wordt vereist om te starten met het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als het lid geen geheime vraag heeft ingesteld, wordt er automatisch een e-mail gestuurd naar het e-mail adres van het lid met een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Als het lid de link selecteert heeft hij de mogelijkheid een nieuw wachtwoord te aan te maken. Als er een geheime vraag is ingesteld, zullen ze de optie krijgen om de mail te ontvangen of hun vraag te beantwoorden. Leden kunnen hun vraag aanmaken of veranderen in Profiel > Profiel Wijzigen > Accountinstellingen

Nadat ze hun geheime vraag juist beantwoord hebben, zal een lid een nieuw wachtwoord kunnen kiezen. Het wachtwoord is onmiddellijk actief en kan ook meteen gebruikt worden om in te loggen.

Uitloggen

Als je gedaan hebt met door het forum te bladeren, kan je beslissen om uit te loggen. Misschien deel je een computer met iemand anders, in dit geval is ingelogd blijven geen goed idee. Dus selecteer de Uitloggen optie in het hoofdmenu en het forum zou je moeten uitloggen en zal je direct in een gast veranderen en je naam wissen uit de lijst van de gebruikers online en je forum identiteit veilig houden tot je beslist om weer in te loggen.